Selahattin Demirtaş'tan 'Davutoğlu' açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Yüzde 99.9 biat etmeye çalışmış, o yüzde 0.01’lik kendi iradesini ortaya koyma çabası bile sarayı rahatsız etmiştir.
Şimdi Ahmet Davutoğlu’ndan beklenen şey çıkıp dürüstçe bu dikta rejimine doğru giden anlayışı teşhir etmektir" diye konuştu.

"Bu tek adam sistemine en fazla katkı sunanlardan biri de Ahmet Davutoğlu'dur" diyen Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu dikta rejinin adım adım örülmesine iradesizliğiyle biat etmiş kişiliğiyle, demokratik sistemi savunmayan, parlamentoyu savunmayan, kendisine oy vermiş iradenin arkasında durmayan zayıf kişiliğiyle saraya biat ederek saraya en fazla da kendisi katkı sunmuştur. Bütün kirli işleri saraydaki zat buna yaptırmıştır. Şimdi miadı dolmuştur. Görünen o ki yüzde 99.9 biat etmek bile saraya yetmiyor. Yüzde yüzden fazlası lazım ona. Ahmet Davutoğlu’nun eksiği budur. Yüzde 99.9 biat etmeye çalışmış, o yüzde 0.01’lik kendi iradesini ortaya koyma çabası bile sarayı rahatsız etmiştir. Şimdi Ahmet Davutoğlu’ndan beklenen şey çıkıp dürüstçe bu dikta rejimine doğru giden anlayışı teşhir etmektir.”

Kaynak: BirGün

    :

    :

    :

    :

    "Selahattin Demirtaş'tan 'Davutoğlu' açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete