​Kürkçü: "AKP'li olmayan herkesin hayatı tehlikede"

HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü: " Yasa geçerse her şey için çok geçtir."
HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “İç Güvenlik Paketi çıktığı takdirde AKP'li olmayan herkesin hayatı tehlikededir” dedi. Yasaya karşı muhalefette bir irade birliği olduğunu dile getiren Kürkçü, “Biz oturup MHP ile CHP ile anlaşmış değiliz ama temsil ettiğimiz kitlelerin tedirginlikleri o kadar birbirine benziyor ki sonuçta milletvekillerinin itirazları da birbirine benziyor” dedi.

İç Güvenlik Paketi'nin görüşüldüğü ilk gün Meclis’te çıkan kavgada yaralanan HDP Mersin Milletvekili Kürkçü, CNN Türk yayınına katıldı. Kürkçü, İç Güvenlik Paketi’ni eleştirirken “Biz MHP ile ittifak kurmadık ama tedirginliklerimiz aynı” dedi.

Kürkçü, şunları kaydetti:

“YASA GEÇERSE HER ŞEY İÇİN ÇOK GEÇTİR”

“AKP kendi emrine göre yaşayacak bir toplum ve emirlerinin kayıtsız şartsız icra edecek bir polis teşkilatı talep ediyor ve bu yasa geçtiğinde de bunu kurmuş olacak. Ondan sonra her şey için çok geçtir. Yurttaşlarımızı uyarmak istiyorum; sizi bekleyen çok büyük bir tehlike vardır.

Muhalefette irade birliği vardır. Biz oturup MHP ile CHP ile anlaşmış değiliz ama temsil ettiğimiz kitlelerin tedirginlikleri o kadar birbirine benziyor ki sonuçta milletvekillerinin itirazları da birbirine benziyor. Mesele hükümet ile muhalefet arasındaki bir meseledir. AKP’li olmayanların özgürlüğü ve hayatı şu ya da bu şekilde tehdit altındadır”
dedi. 

    :

    :

    :

    :

    "​Kürkçü: "AKP'li olmayan herkesin hayatı tehlikede"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ