Günün Videosu

"​Erdoğan Yüce Divan’da yargılanmalı!"

Danıştay eski Başkanvekili olan Çölaşan, Erdoğan’ın “göreviyle ilgili suçlarından” dolayı Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün tahliyesine yol açan Anayasa Mahkemesi kararını “Tanımıyorum, saygı da duymuyorum” şeklinde değerlendirmesine bir tepki de Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan’dan geldi.

Danıştay eski Başkanvekili olan Çölaşan, Erdoğan’ın “göreviyle ilgili suçlarından” dolayı Yüce Divan’da yargılanması gerektiğini belirtti. Çölaşan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“AYM’YE SAVAŞ AÇTI”

“Aslında Cumhurbaşkanı’nın yapmaya çalıştığı şey; Anayasa Mahkemesi kararlarını halk nazarında tartışmaya açarak ileride kendisini yargılayabilecek olan anayasal organı yıpratmak, vereceği kararlara ‘uymamanın’ zeminini hazırlamak. Bu durumu ısrarla sürdürmektedir. Kısacası Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi’ne savaş açmıştır. Anayasamızın 148. maddesi gereğince Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanı’nı ‘göreviyle ilgili suçlarından’ dolayı Yüce Divan’da yargılama görev ve yetkisine sahip. Bu koşullarda Anayasamızın 148. maddesinin gereği yapılmalıdır.”

    :

    :

    :

    :

    ""​Erdoğan Yüce Divan’da yargılanmalı!"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete