Günün Videosu

Bakanlık'tan Ramazanoğlu'na destek: Ensar Vakfı sözleri çarpıtılmış...

Tecavüz skandalıyla çalkalanan Ensar Vakfı’na sahip çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun sözlerinin çarpıtıldığı savunuldu.
Karaman’da 10 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan Muammer B.’nin kurs verdiği evlerden ikisinin sahibi Ensar Vakfı’na sahip çıkan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun sözlerinin çarpıtıldığı savunuldu.

Ramazanoğlu, “Buna bir kere rastlanmış olması, hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz”demişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada Bakan Ramazaoğlu’nun sözlerinin bağlamından koparıldığı belirtilirken, bu tavrın, ‘ülkemize yönelik sürdürülen karalama kampanyasına alet edildiği’ ifade edildi.

Karaman’da yaşananların ‘her yönüyle insanlık dışı ve kabul edilemez’ olduğunun belirtildiği açıklamada, bakanlığın failin en ağır şekilde cezalandırılması için davaya müdahil olduğu belirtildi.

Hangi sözün nasıl çarpıtıldığına değinilmeyen açıklama şöyle bitirildi:“Başta çocuklarımız ve tüm toplumu olumsuz yönde etkileyen böyle bir olay üzerinden, çarpıtma ve yönlendirmelerle siyaset yapan bazı çevreler, Sayın Bakanın yaptığı açıklamaları da bağlamından kopararak ve çarpıtarak ülkemize yönelik sürdürülen karalama kampanyasına alet etmektedir.”

NE OLMUŞTU?

Karaman’da sekiz-on yaşlarındaki 45 erkek öğrenciye cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen öğretmen Mumamer B. tutuklanmıştı. M. B.’nin on çocuğa tecavüz ettiği polis raporuyla belgelenmişti.

Haberlerde şüphelinin Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne yakın kişilerin kiraladığı evlerde ders verdiği bilgileri de yer almıştı. Bu vakıf ve dernekler savunmaya geçmişti.

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı 13 Mart’ta olayın haberleştirilmesi üzerine yayın yasağı getirmişti.

Sanık Muammer B.’ye ilişkin 600 yıla yakın hapis istemiyle hazılanan iddianameyi kabul etti. İlk duruşma 20 Nisan’da görülecek.

Kaynak: diken.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bakanlık'tan Ramazanoğlu'na destek: Ensar Vakfı sözleri çarpıtılmış..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete