Brüksel saldırısı sonrası AKP'liler: 'Ankara'da IŞİD çadırı mı kuralım?'

Abdülkadir Selvi, Brüksel saldırısının ardından AKP'lilerin konuştuğu o ilginç ayrıntıyı yazdı.
Brüksel'de 34 kişinin öldüğü IŞİD saldırısının yankıları sürüyor. AKP'liler ve yandaş medyadaki saldırılarının ardından Brüksel'de açılan PKK çadırını işaret etmişlerdi.

Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde AKP Grup toplantısında saldırıyla ilgili konuşulanları yazdı. 

Selvi, AKP kulislerinde  "DEAŞ, Brüksel'de saldırınca, 'Biz de Ankara'da DEAŞ çadırı mı kuralım' sözü dillerden düşmedi' sözü dikkat çekti. 

 Selvi şunları yazdı:

"İktidar kulisinin tam girişinde Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile karşılaştım.

“Nasılsınız” diye sorunca, Sağlık Bakanı, ”Dünya iyi olsa biz de iyi olacağız” karşılığını verdi.

Başbakan Davutoğlu'nun Meclise giriş yapması bekleniyordu. Protokol kapısına doğru yürüdük.

Her zaman yüzünden gülümseme eksik olmayan AB Bakanı Volkan Bozkır'ın yüzü asık, canı sıkkındı. “Geçmiş olsun” dedik.

“Brüksel'e yapılan saldırı Ankara'ya yapılmış sayılır” dedi. Teröre karşı uluslararası işbirliğinin altını çizdi. Konuşma haliyle Brüksel'in merkezinde açılan PKK çadırına geldi. Volkan Bozkır, “Bir şeyi birbirinden ayırmak gerekiyor. O çadıra Avrupa Birliği izin vermedi. Belçika izin verdi. Yoksa bizim AB ile ilişkilerimiz çok iyi bir seviyede” deme gereği duydu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile karşılaşınca hemen Brüksel'deki saldırıyı sorduk. “Hollanda Dışişleri Bakanı misafirim olacaktı. Ancak bir diplomatları havaalanındaki saldırıda sırtına gelen şarapnel parçası ile yaralanmış. Aradı, 'Gelemeyeceğim' dedi. Ben de olsam aynısını yapardım” dediğini anlattı. Çavuşoğlu, Brüksel'in merkezine açılan PKK çadırı için Belçikalı meslektaşıyla görüşmüştü. Belçikalı meslektaşına, “Bize nezaketen değil, PKK terör örgütü olduğu için o çadır kaldırılmalıydı” dediğini söyledi.

PKK, Ankara'da 1 ay arayla iki canlı bomba eylemi gerçekleştirdi. Sivil insanlar feci bir şekilde hayatını kaybetti. Belçika hükümeti ise 17 Şubat'ta Merasim Sokak'ta, 13 Mart'ta Kızılay'da canlı bomba eylemlerini düzenleyen PKK'yı ödüllendirircesine, Türkiye-AB toplantılarının yapıldığı binanın karşısında çadır kurmalarına izin verdi. DEAŞ, Brüksel'de saldırınca, “Biz de Ankara'da DEAŞ çadırı mı kuralım” sözü dillerden düşmedi.

    :

    :

    :

    :

    "Brüksel saldırısı sonrası AKP'liler: 'Ankara'da IŞİD çadırı mı kuralım?'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete