​Dokunulmazlık Komisyonu'nda olağanüstü güvenlik

TBMM Anayasa Komisyonu'nun kapısına polis koridoru kuruldu...
KARŞI GAZETE | ANKARA

Geçen hafta çıkan yumruklu tekmeli kavga nedeniyle ertelenen dokunulmazlıkların kaldırılmasının görüşüldüğü Anayasa Komisyonu, olağanüstü güvenlik önlemleri altında başladı.

MECLİS'TE BİR İLK: KOMİSYONDA POLİS KORİDORU

Meclis tarihinde ilk kez bir komisyonun kapısında  polis koridoru oluşturuldu. Komisyona sadece milletvekilleri, uzmanlar, gazeteciler ve HDP grubunun talebi üzerine 3 danışmanın giremesine izin verildi.

Karşılıklı dizilen sivil 12  polis, içeri girenlerin kimliklerini tek tek kontrol etti. Ayrıca çok sayıda polis memuru da koridorda bekledi.

Yer sıkıntısı nedeniyle önce milletvekilleri ve uzmanların, ardından basın mensuplarının alındığı
komisyon salonu, toplantının başlayacağı saat olan 15'ten önce tıka basa doldu. Bazı milletvekilleri ve çok sayıda gazeteci toplantıyı yine ayakta takip ediyor.

KAMERA YASAK, VEKİLLER PERISCOPE KULLANIYOR...

Görüntü yasağı olması nedeniyle kameraların alınmadığı toplantıyı HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Garo Paylan, CHP'li Nurhayat Altaca  ve bazı muhalefet milletvekilleri Periscope sosyal medya ağı üzerinden canlı olarak yayınlıyor.

"ELİMİZDE GÖRÜNTÜLER VAR, 7 ARKADAŞIMIZI LİNÇ ETMEYE ÇALIŞTILAR"

Toplantıda ilk sözü HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş aldı. Yer sıkıntısından söz etti ve kameraların salona alınmamasını eleştirdi. Beştaş, geçen hafta çıkan kavga hakkında basında yer alan ve HDP'li vekiller ile danışmanların hedef alındığını belirttiği haberleri de eleştirdi.  Beştaş, "elimizde görüntüler var, 7 arkadaşlarımızı linç etmeye çalıştılar." sözleriyle geçen hafta Genel Kurul'da  yaşanan kavgayı hatırlattı. "3 arkadaşımız rapor aldı, birinin elini neredeyse kalemle deliyorlarmış." diye konuştu.

    :

    :

    :

    :

    "​Dokunulmazlık Komisyonu'nda olağanüstü güvenlik" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete