CHP'li Mehmet Bekaroğlu'ndan bomba seçim iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu seçimlerde AKP'den yüzde 10'luk bir kopma olacağını iddia etti.
Uzun yıllar milli görüş cephesinde siyaset yaptıktan sonra CHP'ye geçişiyle herkesi şaşırtan Prof.Dr. Mehmet Bekaroğlu CHP, çözüm süreci, Türkiye'de İslamcılar'ın geldiği nokta ve gündeme dair önemli konularda çarpıcı açıklamalar yaptı.

CHP'nin seçim kampanyası için hummalı bir çalışmanın içinde bulunan Mehmet Bekaroğlu, seçimlerde AKP tabanından en az yüzde 10'luk bir kopma olacağını ve CHP'nin de bu seçmen kitlesini kendisine çekeceğini iddia etti. İslamcılar için "sınıfta kaldı" diyen Bekaroğlu'na göre Kürt sorununu da çözebilecek tek parti CHP. 

CHP PROFESYONELLERLE YOLA ÇIKTI

-CHP seçim kampanyası için Ali Taran ve Obama'nın seçim strateji ekibiyle çalışacak. Bazı kesimlerden "CHP'yi Obama bile kurtaramaz" şeklinde eleştiriler geldi. CHP seçim kampanyasıyla bu önyargıları kırabilecek mi?

Hepimiz biliyoruz; maalesef gerçeğin kendisi değil, algı yönetimi öne çıkıyor. Bu laflarCHP üzerinden yapılan algı yönetimi çalışmaları.

Elbette bunları etkisizleştirmek için gayret ediyoruz. Ama bizim esas yaptığımız iş, CHP’nin iktidara hazır olduğunu anlatmaktır.

Seçim stratejileri; iletişim stratejisi ve reklam elbette çok önemli. O nedenle profesyonellerle çalışıyoruz. Araştırmalar yaptırıyoruz; seçmenin beklentilerine bakıyoruz. İyi bir kampanya yapacağız.

CHP'DE DEĞİL AKP'DE KOPMALAR VAR 

- CHP'den kopmalar oldu. CHP'nin yeni mevzisine nispetle bu kopmalar tabi süreç mi yoksa gerçekten bir bölünme söz konusu mu?


CHP’den kopmalar filan yok, bölünme hiç yok. Esas kopmalar AKP’de yaşanıyor, bakın ne kadar milletvekili istifa etti, AKP’nin 2002’de oluşturduğu ittifak kaç kere parçalandı. AKP kurucuları bile başka partilerden aday adayı oldu. Bunlara baksınlar.

-CHP'den de ayrılanlar oldu ama...

Bu partide farklı düşünceler dillendirirsiniz fakat sosyal demokrat ilkelere bağlı kalacaksınız, aynı şekilde parti kararlarına da uyacaksınız.

Bu çerçevede bazı sorunlar yaşanmaktadır ama partiden kopma, bölünme diye bir şey yok. Aksine tüm CHP’liler şimdi birlik zamanı olduğuna inanıyor, dahası AKP’nin baskılarından bunalan insanlar CHP’de toplanıyor.

- CHP'nin özellikle Alevi tabanından da HDP'ye kaymalar olduğu yönünde tespitler var. Bu konuda bir önleminiz var mı?

Bunlar da abartma. AKP’nin kimlik siyaseti; kimlikleri, inancı ve yaşam tarzlarını siyasetin malzemesi olarak kullanması, ayrımcılık yapması karşısında CHP’nin kutuplaştırmadan uzak siyaset dili ilgi görüyor.

Hiç kuşku yok ki HDP de siyasi rakibimizdir; ancak araştırmalar açıkça ortaya koyuyor ki, HDP, CHP’den çok AKP’den oy alıyor.

CHP, geleneksel taban oylarını elbette önemsiyor ama AKP’den uzaklaşan en az 10 puanlık bir seçmen kesimi var, bu seçmeni, adalet vaat eden politikalar ve söylemlerle CHP’ye çekeceğiz.

İSLAMCILIK SINIFTA KALDI 

- Bugün İslamcılığın geldiği noktayı nasıl görüyorsunuz?

Toplumsala ve siyasal olana dair sözü olan Müslümanlara İslamcı diyecek olursak bugün gelinen yerde toplumsal adaletin tesisi konusunda İslamcılığın sınıfta kaldığını söylemeliyim. Türkiye’de iktidarda bulunan İslamcılar, İslam’ın bir yorumunu devlet gücüyle insanlara dayatmaya çalışırken, diğer kimlik ve inançlara, hatta İslam’ın farklı yorumlarına hayat hakkı tanımıyorlar.

Hani ne derdik; “İslam, barış dinidir”. Peki, bugün AKP’nin 12 yılı aşan iktidarından sonra toplumda barışın tesis edildiğini kim söyleyebilir?

Kaynak: H.Kübra Kocaoğlu / İnternethaber.com

    :

    :

    :

    :

    "CHP'li Mehmet Bekaroğlu'ndan bomba seçim iddiası!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ