CHP'li Atilla Kart, Başbakan Davutoğlu için soru önergesi verdi

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıktan tayin yoluyla, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ünvanıyla Maksut Serim’le ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'na cevaplaması için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mart 2003 tarihinde Başbakan olduktan 10 gün kadar sonra, 26 Mart 2003 günü açıktan tayin yoluyla, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ünvanıyla Maksut Serim’i , Başbakanlık Örtülü Ödeneğinin başına getirmişti. Atilla Kart, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, "Maksut Serim’i Başbakanlık Ödeneğinin başında tutmaya devam edecek misiniz?" diye sordu.

Maksut Serim’i ; Devletin sırlarını, güvenliğini ve istihbaratını doğrudan ilgilendiren bir makamda ısrarla tutmanın gerekçesinin ne olduğu yönünde TBMM'ye soru önergesi verdi.

İşte Atilla Kart'ın Başbakan Davutoğlu için verdiği soru önergesi;

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Mart 2003 tarihinde Başbakan olduktan 10 gün kadar sonra, 26 Mart 2003 günü açıktan tayin yoluyla, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ünvanıyla Maksut Serim’i , Başbakanlık Örtülü Ödeneğinin başına getirmiştir. Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı ilk icraat budur.

Maksut Serim’in; Başbakan’ın, İBB Başkanı olduğu dönemlerde, İBB ve iştiraklerinin toplandığı Vakıfbank Valide Sultan Şubesinin Müdürü olduğu, üniversite diplomasındaki sahtecilikten dolayı mahkum olduğu, daha evvel muhtelif önergelerle dile getirilmiş, ancak hukuka ve etik ilkelere tümüyle aykırı olan bu görevlendirme, bugüne kadar aralıksız bir şekilde sürdürülmüştür.

12 yıla yaklaşan örtülü ödenek harcamalarında, daha önceki dönemlerle kıyaslanmayacak ölçüde anormal harcamaların olduğu, yakın tarihimizdeki birçok kritik olayda Başbakanlık örtülü ödeneğinin kişisel ve siyasi amaçlarla kullanıldığı yönünde somut ve ciddi bilgiler söz konusudur. R.T. Erdoğan’ın; kişisel ve özel sebeplerle Maksut Serim’i bu görevin başına getirdiği yolunda yaygın olan kanaat, muhtelif olaylarla doğrulanmıştır.

Bilindiği gibi; örtülü ödenek , kapalı istihbarat ve kapalı savunma hizmetleri, Devletin Milli Güvenliği ve yüksek menfaatleri ile Devlet itibarının gerekleri, siyasi, sosyal ve kültürel amaçlar ve olağanüstü hizmetlerle ilgili Hükümet icapları için kullanılmak üzere Başbakanlık Bütçesine konulan ödenektir.

Örtülü ödeneğin başındaki kişiyi Başbakan’ın tanıması, müktesebatını bilmesi ve her anlamda güvenmesi gerekir. Zira, harcamaların yerinde ve yasal olup – olmadığı konusunda her anlamda sorumluluk doğrudan Başbakan’a aittir. AKP dönemindeki örtülü ödenek harcamalarından, bu dönemdeki tüm Başbakan’lar müteselsilen ve müştereken sorumlu olacaklardır.

Anlatımı yapılan safahat karşısında kısaca ve net olarak soruyoruz;

1-Maksut Serim’i Başbakanlık Ödeneğinin başında tutmaya devam edecek misiniz?

2-Hakkında mahkumiyet kararı ve ciddi şaibeler bulunan Maksut Serim’i ; Devletin sırlarını, güvenliğini ve istihbaratını doğrudan ilgilendiren bir Makamda ısrarla tutmanın gerekçesi nedir?





    :

    :

    :

    :

    "CHP'li Atilla Kart, Başbakan Davutoğlu için soru önergesi verdi" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete