close

Bir doktorun gözünden Erdoğan'ın öfke patlamaları

Erdoğan'ın öfke patlamalarının ardında yatan nedenlerin bir doktor gözüyle analizi...
İşte Suat Çağlayan'ın yazısındaki ilgili kısım...

Öfkenin, beyinin Limbik sistem denilen bölgesi tarafından yönetildiği biliniyor. Aynı bölgede, öfkeyi önleyici mekanizmalar da var. Herhangi bir nedenle bu bölgedeki düzen bozulursa öfke dediğimiz ruh hali ortaya çıkıyor.

Öfkenin artık somut bir şekilde günlük yaşamımıza girmiş olması, bu konuda daha ileri bilgilere sahip olmamızı gerektiriyor…

Öfkeye sebep olan ve öfkenin sebep olduğu hastalıkları bilirsek, hem öfkeli kişilerden korunmamız kolaylaşır ve hem de öfke boşalmalarımızı kontrol altına almamız gerektiğini anlarız.

ÖFKE NÖBETİ YARATAN HASTALIKLAR

Ruh sağlığı uzmanları, ‘öfke kontrol bozukluğu’ olanlara daha bir anlayışla yaklaşılmasını söylüyorlar.

“Çünkü,” diyorlar, “Bu çok önemli bir hastalığın belirtisi olabilir. Eğer bu durum dikkate alınmazsa, ciddi sonuçlar ortaya çıkabilir.”

En fazla da, kanser, epilepsi ve diyabet üzerinde duruyorlar.

Şeker hastalarının, kan şekeri düştüğünde hırçınlık ve öfke nöbetlerine girebildiğini sadece doktorlar değil herkes bilir.

Kimi kanser hastalarının da, yaşadıkları ruhsal değişiklikler nedeniyle kimi zaman öfke patlamalarına, kimi zaman da intihara varan çöküntülere gidebildikleri görülmüştür.

EPİLEPTİK KİŞİLİK: ÖFKE PATLAMALARI

Epilepsi dediğimiz sara hastalığının, öfke patlamalarında temel neden olabileceği biliniyor. Psikiyatride, epileptik karakter denen bir tipleme var. Bunlarda tipik sara nöbetleri yerine öfke patlamaları olurmuş. Yani bir sara hastası, öfkelendiğinde aslında bir nöbet geçiriyor olabilir…

Kaynak: Oda TV

    :

    :

    :

    :

    "Bir doktorun gözünden Erdoğan'ın öfke patlamaları" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete