Binali Yıldırım ve Erdoğan başkanlık anlaşmazlığı yaşıyor

Davutoğlu ile başkanlık sistemi anlaşmazlığı yaşayan Erdoğan, Binali Yıldırım'la da aynı sorunu yaşıyor...
Binali Yıldırım, “ABD tipi başkanlığa hazırız” dedi. Bu sözlere Erdoğan'ın danışmanından jet yanıt geldi: Güney Afrika veya İzlanda modeli olacak.

Başbakanlık görevine üç hafta önce getirilen Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı ile ilk kez ters düştü. Yıldırım, AKP grubunda geçen salı günü yaptığı konuşmada, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na şu çağrıyı yaptı:

“Sayın Kılıçdaroğlu diyor ki, Amerika'daki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız buyurun. Biz bunu hazırız olarak anlıyoruz. Biz buyurduk, siz de buyurun Amerikan tipi olsun. Biz Türk tipini tercih ediyoruz, ama siz Amerikan tipi başkanlık olsun diyorsanız ona da varız hodri meydan buyurun.”

'GÜNEY AFRİKA VE İZLANDA MODELLERİ OLACAK'

Yıldırım bu sözleri söylerken aynı saatlerde bir televizyon programına katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı, AKP eski Milletvekili Mehmet Uçum ise başkanlık modeli konusunda tam tersi açıklamalar yaptı. Uçum, “50 ülke araştırıldı. Anayasa modeli Güney Afrika ve İzlanda modellerinden ilham alınarak hazırlanacak. Anayasanın iskeleti haziran sonu ya da temmuz başına kadar hazır olur” dedi.

Kaynak: sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Binali Yıldırım ve Erdoğan başkanlık anlaşmazlığı yaşıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete