Arınç’a davet ambargosu

Saray’ı kızdıran çıkışlarıyla gündeme gelen Bülent Arınç’a, “davet ambargosu” uygulanmaya başlandı.
Bülent Arınç’ın memleketi Manisa’da, Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy’a ait bir iş yeri açılışına AKP’li vekiller ve CHP İlçe Başkanı dahi davet edilirken Arınç’a davet gönderilmedi.

AKP Sarıgöl İlçe Başkanı Muhammet Toy’un ortak olduğu Ak-Kent adlı firmanın açılışı 5 Şubat Cuma günü gerçekleşti. Açılışa AKP’li vekiller, AKP İl Başkanı ile ilçe protokolünün yanısıra CHP İlçe Başkanı da davet edildi. Ancak Arınç’ın programa davet edilmediği ortaya çıktı.

AKP İlçe Başkanı Toy, “Yazılı değil de sözlü olarak davet etmek için Meclis’teki odasına gittim ama yoktu” derken Arınç’ın Meclis’teki özel kalemi ise, “Başkan, en son Eylül ayında geldi. Daha sonra herhangi bir not ya da davet ilettiğine dair bir bilgi mevcut değildir” açıklaması yaptı.

“AÇILIŞLAR HALKA AÇIK, İSTEYEN GELİR”

AKP Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan ise teşkilata “Arınç’ı davet etmeyin” biçiminde bir talimat verilmediğini savunurken, Sözcü’ye şunları söyledi:

“Sayın Arınç’tan da bir talep gelmedi. Kendidi siyaseti çok iyi bilir ki, bizim törenlerimiz herkese açıktır, alenidir. Katılmak isteyen herkes katılır. Katılana da, ‘Sen niye katıldın’ demek hem kültürümüze hem de siyasi ahlakamıza uymaz.”

Kaynak: Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Arınç’a davet ambargosu" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete