11 gün önce kripto uyardı

EGM'nin Ankara patlamasından 11 gün önce 81 ilin güvenlik güçlerine gönderdiği gizli kaşeli belgeye ulaşıldı.
EMG Terör Daire Başkanlığı’nın Ankara patlamasından 11 gün önce 81 ilin kolluk kuvvetlerine gönderdiği gizli ibareli geneldeki bilgilere ulaşıldı. 2 Mart 2016 tarihli 9… sayılı genelgede, PKK/KCK  Yürütme Konseyi Eşbaşkanları Cemil Bayık ve Hülya Oran ile HPG Sorumlusu Murat Karayılan’ın Kandil’de gerçekleştirdiği Üst Düzey Toplantı’da Mart ayında yapmayı planladıkları eylemler ve saldırılar ile ilgili kararlar aldığı bildiriliyor.

MUHTAR VE GAZETECİLERE SUİKAST EMRİ

Güvenlik birimlerine gönderilen gizli ibareli genelgede, PKK/KCK'nın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’na iştirak etmeleri nedeniyle ajanlaştığı iddia edilen muhtarlara ve Hükümet yanlısı olan gazetecilere suikast eylemlerinin gerçekleştirilmesi kararı alındığı da yer alıyor. Kandil’de alınan bir diğer karar ise, AKP ve güvenlik güçlerinin binaları ile metroların hedef alınacağı uyarısı da yapılıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Terör Daire Başkanlığı’nın intihar veya bombalı saldırı eylemlerine karşı 81 ilin güvenlik birimlerine genelge gönderdiği ortaya çıktı. Ankara Kızılay’da 13 Mart akşamı gerçekleştirilen ve 35 vatandaşın hayatını kaybettiği bombalı saldırıdan 11 gün önce Terör Daire Başkanlığı’nın 81 ilin güvenlik birimlerine gönderdiği genelgede yer alan bilgilere Milli Gazete ulaştı. 81 ilin güvenlik birimlerine gizli kaşeli genelge ile uyarmasına rağmen, Ankara patlamasının önüne geçilemediği görülüyor. 2 Mart 2016 tarihli 9… sayılı genelgede, PKK/KCK terör örgütü Yürütme Konseyi Eşbaşkanları Cemil Bayık, Hülya Oran ile HPG Sorumlusu Murat Karayılan’ın Şubat ayında Kandil’de gerçekleştirilen Üst Düzey Toplantı’da Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek eylemlerle ilgili karar aldığı bildiriliyor.

KIZILAY PATLAMASINDAN 11 GÜN ÖNCE

PKK/KCK üst düzey yöneticilerinin aldığı kararlara da genelgede yer veren Terör Daire Başkanlığı, Mart ayı içerisinde gerçekleştirilecek eylemler ve saldırılar konusunda güvenlik birimlerini uyarıyor. Saldırının şeklinin tuzaklama, sabotaj ve baskın yapma şeklinde olacağının da bildirildiği genelde de ayrıca Irak’tan çalınan kamyonet ve pikap tarzı araçların Kuzey Suriye’ye getirildiği ve Nevruz’da başlatılacak çatışmalarda intihar ve veya bombalı saldırı eylemlerinde kullanılacağı bilgisine yer veriliyor. Kızılay saldırısından 11 gün önce güvenlik birimleri uyarılmasına rağmen, patlama ile birlikte birimlerin yeterli tedbirleri almadığı görülüyor.

AMAÇ 'ÇÖZÜM SÜRECİ’Nİ GERİ GETİRMEK

Güvenlik birimlerine gönderilen genelgede, terör örgütü yöneticilerinin Kandil’de aldığı kararlarda; kadrolara Mart 2016’da saldırı, tuzaklama, sabotaj ve baskın yapma talimatı verilerek hükümetin tekrar Çözüm Süreci’ne geri dönmesinin sağlanması amaçlandığı belirtiliyor. Öte yandan Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde eylemlerin yoğunlaştırılması, toplu ayaklanma sürecinin başlatılması ve kadroların ise bu yönde halka eğitim vermesinin sağlanması ve ayaklanma sürecine hazırlık yapılması talimatı yer alıyor.

NEVRUZDA İNTİHAR  VEYA BOMBALI SALDIRI

YAKLAŞAN nevruz kutlamaları nedeniyle de Kandil’de terör örgütü tarafından eylem kararı alındığının bildirildiği genelgede, Irak’tan çalınan kamyonet ve pikap tarzı araçların Kuzey Suriye’ye getirildiği ve nevruzda başlatılacak çatışmalarda intihar veya bombalı saldırı eylemlerinde kullanılacağı bilgisi veriliyor. Çalıntı araçlara bomba düzenekleri yerleştirildiği de genelgede yer alıyor...

Yaklaşan nevruz kutlamaları nedeniyle de Kandil’de terör örgütü tarafından eylem kararı alındığının bildirildiği genelgede, Irak’tan çalınan kamyonet ve pikap tarzı araçların Kuzey Suriye’ye getirildiği ve Nevruz!da başlatılacak çatışmalarda intihar veya bombalı saldırı eylemlerinde kullanılacağı bilgisi veriliyor. Sınırdan geçirilecek çalıntı araçların ülkenin farklı bölgelerinde patlatılmak üzere bomba düzenekleri yerleştirildiği ve bu yönde bütün personelin duyarlı ve dikkatli olması, güvenlik tedbirlerinin gözden geçirilmesi bildiriliyor.

MUHTAR VE GAZETECİLERE SUİKAST EMRİ

Öte yandan güvenlik birimlerine gönderilen gizli ibareli genelgede, PKK/KCK terör örgütünün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından düzenlenen Muhtarlar Toplantısı’na iştirak etmeleri nedeniyle ajanlaştığı iddia edilen muhtarlara ve hükümet yanlısı olan gazetecilere suikast eylemlerinin gerçekleştirilmesi kararı alındığı da yer alıyor. Kandil’de alınan bir diğer karar ise, AKP ve güvenlik güçlerinin binaları ile metroların hedef alınacağı uyarısı da yapılıyor.

Kaynak: Bünyamin Güler | Milli Gazete

    :

    :

    :

    :

    "11 gün önce kripto uyardı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete