'Alevilere sela vermemek IŞİD kafasıdır'

Adana'da yaşanan skandal olay Meclis gündeminde...
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Adana Cumhuriyet Mahallesi’nde sela verilmesi için camiye giden ailenin “Alevilerin selası mı okunur” sözlerini Meclis gündemine taşıdı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Cami imamı görevden alınmış mıdır” diye sordu.

CHP’li Özgündüz, Başbakan’a “Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı kamuoyuna yansımıştır. Bu soruşturma hangi aşamadadır” sorusunu yöneltti. Özgündüz’ün TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi şöyle:

* Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı kamuoyuna yansımıştır. Bu soruşturma hangi aşamadadır?

* Öncelikle soruşturma sonuçlanana kadar Cami imamı görevden alınmış mıdır? Alınmamışsa bunun nedenleri nelerdir? İmamın korunması gibi bir durum söz konusu mudur?

* Diyanet İşleri Başkanlığı ve/veya Hükümetinizden bu konuda bir açıklama yapılacak mıdır?

* Bu gibi olaylara Alevilerin ve Aleviliğin miting meydanlarında yuhalatılması, Reyhanlı’da şehit olan yurttaşlarımızın mezheplere göre ayrılması, hakaret amaçlı “Şia’dan beter” sözlerinin söylenmesi, Iğdır Müftüsü’ne fişleme raporu hazırlatılması gibi eylem ve işlemlerin neden olduğuna dair kamuoyunda yaygın bir kanı bulunmaktadır. Bunun önüne geçilmesi noktasında Hükümetinizin özel bir önlemi olacak mıdır?

    :

    :

    :

    :

    "'Alevilere sela vermemek IŞİD kafasıdır'" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ