AKP dikkat çekecek operasyon arıyor!

Aralarında gazetecilerin de yer aldığı muhalif 200 kişinin gözaltına alınmasını öngören dosya yeniden açıldı.
Terör olayları ve ekonomideki daralma nedeniyle köşeye sıkışan AKP, yeniden muhalif kesimlere yönelik operasyonlara sarıldı.

Taraf gazetesinden Hüseyin Özay'ın haberine göre, 1 Kasım’da yapılması planlanan olası bir erken seçim öncesinde, seçmenlere “güç bende” mesajı vermek isteyen “derin AKP ekibi”, aralarında gazetecilerin de yer aldığı muhalif 200 kişinin gözaltına alınmasını öngören dosyayı yeniden açtı. Ayrıca, HDP’li yöneticilerden, CHP’li belediyelere kadar muhalefet partilerine mensuplarına yönelik de bazı dosyalar da raflardan indirildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve bazı AKP yöneticileri ise, “Biz bu operasyonları kimseye anlatamayız” diyerek karşı çıktı. Adli ve güvenlik mensupları da, operasyonlar için uygun ortamın olmadığına yönelik görüş bildirdi. Ancak, Ankara’da halen muhaliflere yönelik operasyonların yapılıp yapılmayacağı konusundaki tartışma devam ediyor.

DİKKAT ÇEKECEK OPERASYON ARANIYOR!

7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan terör olayları, en çok AKP’yi etkiledi. Terör olaylarının ardından HDP’ye olan tepkinin artacağını ve HDP’nin baraj altında kalacağını inanan bazı AKP yöneticileri, Ağustos ayının başından bu yana yaptıkları anketlerden istedikleri sonucu göremedi. Saray’a ve AKP yönetimine sunulan tüm anketlerde, AKP’nin oylarında düşüş olduğu görüldü. Seçmenler nezdinde yapılan yoklamalarda, halkın terör olaylarından AKP Hükümeti’ni sorumlu tutma eğiliminin yüksek olduğu yönünde verilere ulaşıldı. Bu gelişmeler üzerine, bir dizi algı operasyonu hazırlandı. Bu kapsamda gündeme alınan dosyalar arasında ise, 7 Haziran seçimleri öncesinde gündeme gelen muhalif şirketler ile medya mensuplarına yönelik operasyonun gerçekleştrilmesi, milletvekili olmayan HDP yöneticileri hakkında operasyonlar yapılması, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’a siyasi yasak getirilmesi, CHP ve MHP’li belediye yöneticilerine yönelik yolsuzluk operasyonu yapılması bulunuyor. Söz konusu operasayonlarla, terör olaylarının gölgelenmesi, kamu görevlilerine ve seçmenlere AKP halen devletini sahibi mesajı verilmesi amaçlanıyor.

“OPERASYONLARI ANLATAMAYIZ”

Algı operasyonları, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ekibi ile “derin AKP” ekibini karşı karşıya getirdi. Derin AKP olarak nitelendirilen ekibin içinde, bazı Saray danışmanları, bazı üç dönemlik kuralına takılan siyasetçiler, kamu görevlileri ve iş adamı ile yandaş medya yöneticilerinden oluşuyor. Bu kesim, seçimler öncesinde içinde medya mensuplarının da yer aldığı büyük bir operasyon yapılması konusunda ısrar ediyorlar. Bu operasyonlarla, AKP seçmeninin diri tutulacağı görüşüne savunan ekip, Doğan Grubu ve cemaete yakın medya kuruluşlarına yönelik yapılacak operasyonun AKP seçmeni üzerinde büyük etki sağlayacağı inanıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve AKP’deki bir çok yönetici ise, bu tür operasyonların ters tepeceğıini belirterek, operasyonlara izin vermiyorlar. Hatta, zaman zaman yapılan sert tartışmalarda Davutoğlu ekibinin, operasyonlara “bunları dünyayı anlatamayız” diyerek tepki gösterdiği ifade edildi.

Kaynak: Hüseyin Özay / Taraf 

    :

    :

    :

    :

    "AKP dikkat çekecek operasyon arıyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete