Terfi davalarında “emsal” şoku

265 bin kişilik Polis Teşkilatı’nda kavgalara yol açan terfiler şimdi de dava konusu oldu.
Bu yıl iki kez toplanan Yüksek Değerlendirme Kurulu’nda çeşitli rütbelerdeki 2 bin 52 polis müdürü ile amiri resmen emekliye sevk edildi. 7 bin 918 amir ve müdürden ise sadece bin 698’i terfi edebildi.

TERFİ DAVASI

Son kurulda terfi ettirilmeyen 6 bin 220 müdür ve amir Emniyet Genel Müdürlüğü aleyhine İdare Mahkemeleri’nde dava açtı. Polis şefleri dava dilekçelerine terfi ettirilen meslektaşlarına ilişkin “emsal” niteliğindeki sicil kayıtlarını da ekledi.

EMSAL GÖSTERİLDİ

Haklarında mahkemece verilmiş hapis cezası ile geçirdikleri disiplin soruşturmalarından dolayı idari cezalar almış olan amir ve müdürlerin terfi ettirilmesi açılan davalarda emsal gösterildi. Polis şefleri, sicil dosyalarında cezalar bulunmasına karşın devresi, astı ya da üstünün terfi ettirilmesine karşın kendilerinin terfi ettirilmemesine tepki gösterdi.

İŞTE O KARARLAR

İdare Mahkemelerine açılan davalarda emsal gösterilen terfi ettirilen amir ve müdürlere ilişkin bazı sicil dosyaları şöyle yer aldı:

-H.Ş. Eskişehir Emniyeti 4.sınıf Emniyet Müdürü. Hizmet dışında resmi sıfatının gerektirdiği saygınlığı ve güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışlarda bulunmak suçundan maaş kesimi ve 6 ay kıdem tenzili cezası var.

-O.S. Samsun Emniyeti. Maaş kesimi ve 16 ay kıdem tenzili cezası bulunuyor.

-K.K. Ankara Emniyeti. 16 ay kıdem tenzili cezası var.

-J.E. Düzce Emniyeti. Adam öldürmeye teşebbüs suçundan 24 ay kıdem tenzili cezası var.

-H.Ç. Ordu Emniyeti. Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi’nce hakkında verilen hapis cezası var.

-A.A. Elazığ Emniyeti. Kötü muamele ve müessir fiilden dolayı İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nce hakkında verilen hapis cezası var.

-E.M. EGM’de görevli. Disiplinsiz davranışlarından dolayı 24 ay kıdem durdurma cezası aldı.

-S.K. Ankara Emniyeti. Hakkında Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından bir kimsenin hürriyeti tahdit suçundan ‘hükmün açıklanmasının geriye bırakılması’ kararı verildi.

-M.Y. 3.sınıf Emniyet Müdürü. İstanbul PMYO’da görevli. Taksirle adam öldürme, kasten yaralama, iş arkadaşlarına onur kırıcı söz ve davranışta bulunmaktan adli ve idari cezaları var.

-Ş.E.K. Eskişehir Emniyeti. Disiplinsiz davranışlarından dolayı 24 ay kıdem tenzili cezası aldı.

-İ.H. Muş Emniyeti. Disiplinsiz davranışlarından dolayı 16 ay kıdem tenzili cezası var.

-A.Y. EGM’de görevli. Devlet malı araç, gereç, silah, mermisini ihmal nedeniyle yitirmek, resmi giysi ve donanımını satmak suçlarından maaş kesimi ve 10 ay kıdem tenzili cezası var.

-M.Z.S. İzmir Emniyeti. Yetkisini veya nüfuzunu kendisine yada başkalarına çıkar sağlamak amacıyla ve ya kin ya da dostluk nedeniyle kötüye kullanmak suçundan 24 ay kıdem tenzili cezası var.

-E.E. Kocaeli Emniyeti. Kötü muamele ve müessir fiilden dolayı İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi’nce hakkında verilmiş hapis cezası kararı var.

-H.İ.K. EGM’de görevli. Görevi ihmal suçundan Akşehir Asliye Ceza Mahkemesi’nce ertelenmiş hapis cezası kararı var.

-M.D. EGM’de görevli. Disiplinsiz davranışlarından dolayı hakkında 24 ay kıdem tenzili cezası var.

-E.K. Aydın Emniyeti. Astlarını dövmek suçundan 10 ay kıdem tenzili cezası aldı.

-M.Ö. İstanbul Emniyeti. Kötü muamele ve müessir fiil suçundan Bursa 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nce ‘memuriyetten men’ cezası aldı, cezası ertelendi.

-V.Ş. Siirt Emniyeti. Disiplinsiz davranışlarından dolayı hakkında 24 ay kıdem durdurma cezası var.

-M.G. Muğla Emniyeti. Hakkında cebir ve tehdit kullanmaktan adli soruşturma bulunuyor.

Kaynak: Kamil Elibol | Sözcü

    :

    :

    :

    :

    "Terfi davalarında “emsal” şoku" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete