AKP’liler Tokatlı Kenan Astsubay’ın Cemevi’ndeki cenazesine katılmadılar

Şemdinli’deki bombalı saldırıda Astsubay Kenan Ceylan yaşamını yitirdi. Astsubay’ın cenazesi, Tokat’ta defnedildi. Kenan Astsubay için önce Cemevi’nde sonra Kaymakamlık önünde cenaze töreni düzenlendi.
Kenan Ceylan’ın naaşı Zile Devlet Hastanesi morgundan alınarak Zile Belediyesine ait cenaze aracıyla ilçedeki cemevine getirildi. Baba Ceylan, anne Güner ve çocukları Ebru ile Kemal, şehidin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Kenan Ceylan’ın naaşı, Cemevi’nde kılınan cenaze namazının ardından Zile Kaymakamlığı önüne getirildi. Baba Ceylan, burada, “Bize bu acıyı yaşatanlar da bir gün bu acıyı yaşarlar” dedi.

AKP'LİLER KATILMADI

Kenan Ceylan’ın cenazesi, İl Müftüsü Ahmet Erdem’in kıldırdığı cenaze namazının ardından Kızılca köyünde toprağa verildi. Kaymakamlık önündeki cenazeye, Tokat Valisi Cevdet Can, Garnizon Komutanı Albay Adnan Arslan, AKP Tokat Milletvekili Celil Göçer, MHP Tokat Milletvekili Abdurrahman Başkan, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı. AKP’liler Cemevi’ndeki cenaze törenine katılmadılar. 

Yaşamını yitiren Alevi askerler için Cemevi’nde yapılan törene genelede devlet erkanı katılmıyor. Alevi askerler için ikinci bir tören resmi kurumlar önünde yapılıyor.

Kaynak: Siyasihaber.com

    :

    :

    :

    :

    "AKP’liler Tokatlı Kenan Astsubay’ın Cemevi’ndeki cenazesine katılmadılar" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete