Alo Fetva Niran’a ‘Haram’ dedi

“Açılmak, şeytana hizmet etmek demektir” diyerek tesettüre giren Şarkıcı Niran Ünsal’ın İzmir’de bir meyhanede sahneye “Perukla” çıkacak olmasına Diyanet’ten sert tepki geldi.
Diyanet Fetvası’nda, “Meyhane, ayyaşların, berduşların olduğu yerdir. Orada bulunmak bile haramdır” denildi. Diyanet başı kapalıların, peruk takmasının da “Aslını gizlemek olduğunu” savundu.

Diyanet Alo Fetva Hattı’na, Niran Ünsal’ın bir meyhanede perukla şarkı söyleme kararıyla ilgili yöneltilen soruya şu yanıt verildi:

“Meyhane, sahipsiz, başıboş insanların, kadınlarla erkeklerin sarmaş dolaş olduğu bir yerdir. Orada yediğin haram, içtiğin haram. Zaten orada bulunman yasak. İslam elbette şarkı söylemeye karşı değildir. Milli ve dini şarkıları telkin bile eder. Ama bunun yeri vardır. Kadınlar kadınlarla, erkekler erkeklerle birlikte olduğu mekanlarda olabilir.”


PERUK ASLINI İNKAR

Fetva Hattı, Peruk konusunda da, “Aslın neyse öyle hareket etmek zorundasın” dedi ve “Madem oralarda şarkı söyleyeceksin, o zaman aslını gizleme. Peruk taktın, uzun etek giydin diye sana orada Müslüman mı diyecekler?” diye görüş verdi.

Peruk takmanın kıstasını da açıklayan Fetva Hattı, “Bir insanın kafasında hiç saç yoksa, saç çıkmıyorsa, belki o zaman mübah olabilir. Onun dışında hangi amaçla peruk takıyorsun? Her şey aslıyla güzeldir” yorumunu yaptı. “Açılmak şeytana hizmet etmektir” diyen Niran Ünsal, son açıklamasında ise “Ben 20 senedir bu sektörden para kazanıyorum. Sahnede olmayı çok seviyorum. Günlük hayatımda tesettürlüyüm ama sahneye peruk ile çıkıyorum” demişti.

Kaynak: grihat.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Alo Fetva Niran’a ‘Haram’ dedi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete