Hopa’da yeniden yağmur başladı

Hopa'da başlayan şiddetli yağmur nedeniyle vatandaşlar endişeli...
Meteorolojinin etkili yağış uyarısının ardından Hopa’da belediye hoparlörlerinden vatandaşlara aşırı yağış uyarısı anonsu yapıldı. Öğle saatlerinde başlayan şiddetli yağış nedeni ile cadde ve sokaklar suyla doldu. Yağmura sokakta yakalanan vatandaşlar Kaymakamlık binasına sığınmaya çalıştı.  ile çevredeki binaların altına sığınmaya çalıştı.

PARTİ HEYETLERİ HOPA’DA

Artvin’in Hopa İlçesi’ndeki sel bölgesine gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, bölgede yıllardır yaşanan afetlerin ‘doğal’ olarak nitelendirilemeyeceğini  söyledi. Bekaroğlu, “Doğu Karadeniz ‘deki yapılaşmalar, dere içlerinin istismar edilmesi ve yollar bu şekilde hasarlara neden oluyor. ‘Öldüren deprem değil tedbirsizliktir’ diyorlar ya, sel ve heyelanda da durum aynı” diye konuştu. Bütün dere yataklarıırı yapılaşmaya açıldığını, sahil yolunun ise büyük bir sete dönüştüğünü söyleyen Bekaroğlu “Daha yaygın bir selde suların denize akamaması tehlikesi vardır. Bu durum bölgede çok defa yaşandı. Bunları biliyoruz ama bilmemize rağmen tedbir almıyoruz. Devlette bunları koordine etmiyor. Umarım bunlar ders olur ve bundan sonra tedbirler alırız” dedi.

ÖDP’Lİ TAŞ:  ÖLÜME YOL VERİYORUZ

ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş da, 26 Ağustos 2010 tarihinde Rize’nin Gündoğdu Beldesi’nde benzer büyük bir acı yaşlandığını hatırlatan Taş, o tarihten buyana değişen bir şeyin olmadığını iddia etti.

“CUMHURBAŞKANI ‘DAĞLARI SÖKÜYORUZ’ DEDİ, DAĞLARDA BİZİ SÖKÜYOR”

Doğaya savaş açıldığını, doğanın da bu savaşa yanıt verdiğini anlatan Taş, “Doğayla uyumlu ve barışık bir hayat kuramadığımız, doğayı tükettiğimiz ve sömürdüğümüz, doğanın dengelerini ortadan kaldırdığımız müddetçe maalesef bu acılarla yüz yüze kalacağız. Burası afet riski ile karşı karşıya kalan bölge olmasına rağmen afet riskini gözeten bir planlamanın olmadığı bir bölge. Planlama sözcüğü zaten bizim devletin anlayışında yok. Çünkü planlama komünistlik olarak değerlendiriliyor. O nedenle, ‘Saldım çayıra, mevlam kayıra’ anlayışı ortaya çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son Rize ziyaretinde ‘Dağları söküyoruz’ dedi. Bu sözü orada büyük alkış aldı. Dağları söküyorsak işte dağlarda maalesef bizi söküyor. O yüzden bununla övünmeyeceğiz. HES’ler, madenler ve Yeşil Yol projelerinin yaratacağı sonuçlar bunun çok ötesinde acılar yaşatacak. O nedenle bu bir uyarı olsun. Artık doğaya sırtımız dönmeden, doğayla barışık, doğayı gözeten bir hayatı hep beraber planlı bir şekilde inşa edelim” dedi.

HDP HEYETİ BÖLGEDE

HDP İstanbul Milletvekilleri Beyza Üstün ve Garo Paylan, Hopa İlçesi’ne gelerek vatandaşlara taziye dileklerini iletti. Hopa Belediye Parkı’da eski belediye başkanı Yılmaz Topaloğlu’ndan bilgiler alan heyet daha sonra sel bölgesini gezdi.

HALKEVLERİ SEL RAPORU HAZIRLADI

Hopa’ya gelen Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy da Halkevleri Doğu Karadeniz Şube Başkanı Taylan Kaya ve Halkevleri Hopa Şube Başkanı Kamil Ustabaş ile görüştü, vatandaşlara taziyelerini iletti. Sel ve heyelanlarla ilgili rapor da hazırlayan Halkevleri heyeti acil önlem ve talepleri sıraladı. Halkevleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Doğayı katledenlerin karşısında Hopa halkının yanındayız, dayanışmayı ve mücadeleyi öreceğiz. Hükümetiyle, belediyesiyle, polisiyle doğayı katleden şirketlere saf tutan AKP’nin karşısında halkevleri olarak bizim yerimiz Hopa halkının safıdır. Hopa halkının nerede ihtiyacı varsa orada olacağız” ifadelerine yer verildi.

    :

    :

    :

    :

    "Hopa’da yeniden yağmur başladı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete