Cizre'de ölü sayısı 4'e çıktı

Cizre'deki olaylarda 10 yaşındaki Emin Yanaş'ın da yaşamını yitirdiği ortaya çıktı.
Cizre'deki olaylarda, sağlık çalışanı Eyüp Ergen (27), Baran Çağlı (7) ve DEDAŞ çalışanı Mesut Sanrı'dan (39) sonra 10 yaşındaki Emin Yanaş da yaşamını yitirdiği ortaya çıktı. 

HDP Şırnak Milletvekilleri, Ferhat Encü ve Faysal Sarıyıldız ile çok sayıda partili, Cizre Devlet Hastanesi morgu önünde bekliyişini sürdürüyor. İlçe merkezindeki bir çok mahalleden hala silah ve patlama sesleri yükseliyor.

HDP'Lİ SARIYILDIZ: İLÇE ÇOK GERGİN

Hastane morgu önünde bekleyen Faysal Sarıyıldız, "Cizre'de 1 saat içerisinde 4 yurtaşımız yaşamını öldürüldü. İkisi 9-10 yaşlarında. Biri hastanede hemşire, diğeri de DEDAŞ'ta çalışan bir memur. Hepsi sivil, hepsi savunmasız insanlar. Bölgede çok vahim bir durum var. İnsanlar hastaneye gelmeye çalışıyor. Hastanede arkadaşları vurulan sağlık görevlileri, arkadaşlarını alamıyorlar. Orada çatışma yok, tepeye konuşlanmış zırhlı araç, yaralıların alınmasını engelliyor. Böyle bir durum var malesef. Şu an 2'si çocuk olan 4 yurtaşımız katledildi. İlçe çok gergin. 150 bin nufusluk ilçe, epey gergin. Hala kurşun sesleri geliyor. Çocukların öldürüldüğü yerde hiç birşeyden bahsedilemez. Şu an 7 yaşındaki çocuklar kafalarından vurulmuş, 13 yaşındaki çocukların beyni dağıtılmış. Böyle bir ortamda ne ne yapılabilir? Böylesi durumlarda bölgedeki mülki amirlere telefonlara çıkmıyor. Ne il valisi, ne ilçe kaymakamı, ne emniyet müdürü, telefonlarıma çıkmıyor. Düşünün insanlar ateşin altında, daha doğrusu sadece bi yerden sıkılan kurşun altında onların hastaneye taşınması gerekiyor. 4 insanımızdan, 4'ü de kurtulabilirdi belki. Saatlerce orda tutuldular. Hukuka göre, yasalara göre hareket edilmesi gerekiyor. Yoksa hiç birşeyin önüne geçilemez. Bölge vekilleri olarak burada düzeni, yaşamı, sağduyu sağlama gibi bir lüksümüz kalmayacak. Biz tamamıyla saf dışı bırakıldık. Öyle bir sıkıntı var malesef" dedi.

Cudi ve Nur mahalleleri ile Nusaybin Caddesi çevresinde halen çatışma sesleri duyuluyor. Yüzü maskeli ve ellerinde otomatik tüfeklerin bulunduğu kişilerin, uluslararası İpek Yolu'ndan geçen araçları durdurarak kimlik kontrolü yaptığı görüldü. Mahallelere çıkan tüm sokaklarda barikatların kurulduğu, ve zaman zaman patlama seslerinin geldiği ilçedeki gergin bekleyiş devam ediyor.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Cizre'de ölü sayısı 4'e çıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete