Sanatçı Levent Üzümcü, Meclis gündeminde...

CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Şehir Tiyatroları'ndan muhalif görüşleri gerekçe gösterilerek ihraç edilen Levent Üzümcü'yle ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'e soru önergesi verdi.
KARŞI GAZETE | ANKARA

Şimdiye kadar kaç sanatçının ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini, kaç tiyatronun kapatıldığını  öğrenmek isteyen Erdem, Bakan Çelik'e  "hayatınızda kaç defa tiyatroya gittiniz ?" sorusuna da yanıt istedi.

Eren Erdem'in, Bakan Çelik'e yönelttiği sorular şöyle:

1.      İktidarınız süresince devlet tiyatrolarından ve belediyelere bağlı şehir tiyatrolarından kaç sanatçı ihraç istemiyle disipline sevkedilmiştir? Diğer sanat kurumlarından kaç devlet sanatçısı görevinden ihraç edilmiştir? İlgili devlet kurumlarında veya belediyelerde AKP’nin siyasi çizgisini eleştiren veya reddeden bir sanatçı çalışabilir mi?

2.      Üzümcü’nün ihraç edilmesi, hükûmetinizin bir önceki başbakanı Tayyip Erdoğan’ın “Kusura bakma, geleceksin hem belediyeden maaşını alacaksın ondan sonra da yönetime istediğin gibi verip veriştereceksin. Olmaz öyle şey.” diyerek belirttiği zihniyetinin bir yansıması mıdır? Sanat devlet için midir?

3.      Muhalif sanatçılar tek tek atılamayacağı için tiyatroların tümüyle kapatılmasına ilişkin bir çalışmanız söz konusu mudur? İktidarınız döneminde kaç tiyatro kapatılmış veya yıkılmıştır? Kaç sanatçıya muhalif görüşleri nedeniyle dava açılmıştır?

4.      Hayatınızda kaç defa tiyatroya gittiniz? Tiyatronun neden var olduğuna dair görüşleriniz nedir? Tiyatro oyunuyla otoriter ve baskıcı yönetimleri eleştirmek suç mudur?

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Sanatçı Levent Üzümcü, Meclis gündeminde..." hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete