ANAR'ın sahibi İbrahim Uslu'dan AKP'ye kötü haber!

Anar'ın sahihibi İbrahim Uslu, Meclis'te 4 partinin olması halinde tek partinin iktidarının olmasının çok zor olduğunu söyledi.
Anar'ın sahibi İbrahim Uslu, Meclis'te 4 partinin olması halinde tek partinin iktidarının olmasının çok zor olduğunu söyledi.

ANAR'ın sahibi İbrahim Uslu'dan koalisyon masasını devirip muhalefetle uzlaşmayan AKP'ye kötü haber.

KOALİSYON HÜKÜMETLER YÖNETECEK

İbrahim Uslu'ya göre Türkiye'de uzun yıllar "tek parti iktidarı" yaşanmayacak ve koalisyon hükümetleri Türkiye'yi yönetecek.

CNN Türk canlı yayınına katılan Uslu'ya erken seçime gidilmesi halinde tek parti iktidarının mümkün olup olmadığı soruldu. 

Anar'ın sahibi Uslu, Meclis'te 4 partinin olması halinde tek partinin iktidarının olmasının çok zor olduğunu söyledi.

İşte İbrahim Uslu'nun o açıklamaları.Uslu, 7 Haziran'da çıkan sonucun erken seçimde de aşağı yukarı aynı çıkacağını partilerin oylarında çok ciddi bir değişimin olmadığını ifade etti.

İbrahim Uslu'nun açıklamaları şöyle:

"Şuana kadarki gelişmeler 7 Haziran'daki dengelerin devam ettiğini gösteriyor. Yani arada 1'er, 2'şer puanlık ufak oynamalar gözlemliyoruz fakat bunlar koalisyon ihtiyacını ortadan kaldıracak ölçekte değil.

Zaten 4 partinin barajı aştığı bir sistemde tek parti iktidarının oluşması çok büyük şansa ya da mucizeye kalmış durumda.

"SEÇMEN EĞİLİMİNDE DEĞİŞİKLİK YOK"

Barajı geçen 4. partinin az vekil çıkarması ve bir partini makası açması lazım. Ancak o zaman tek parti iktidarı çıkıyor. O yüzden Türkiye daha uzun yıllar koalisyonla yaşamak zorunda kalacak. Şuana kadar seçmen eğilimlerinde bir değişikilik yaşanmadı". 


Kaynak: CnnTürk

    :

    :

    :

    :

    "ANAR'ın sahibi İbrahim Uslu'dan AKP'ye kötü haber!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete