"Baykal, Koç, İnce gibi isimler listeye giremeyecek"

YSK CHP'nin "ön seçim yapılmaması" yönündeki başvurusunu kabul etti. Adayları Kılıçdaroğlu belirleyecek.
Aday belirleme süreci ile ilgili ciddi bir iddia ortaya atıldı. OnceHalk.om Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Canlı KRT'de Çağlar Cilara'nın programında yaptığı açıklamada, Baykal, İnce, Koç, Tamaylıgil gibi isimlerin liste dışı kalacağını ileri sürdü. Ak Parti'de üç dönem kuralı işledi ancak CHP'de bazı isimler beşinci dönemine girecek. İddiaya göre Kılıçdaroğlu partiyi yenileme kararı aldı. İşte gazeteci Canlı'nın konuyla ilgili çarpıcı iddiaları:

"BAYKAL, KOÇ VE İNCE GİBİ İSİMLER LİSTEYE GİREMEYECEK"

"Ciddi iddialar var, Kemal Kılıçdaroğlu'na yakın kaynaklardan edindiğim bilgilere göre CHP'de yeni dönemde dördüncü dönem ve üstündeki isimlerin listede yer bulamayacağı iddia ediliyor.



Bu isimler arasında, CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç, CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ve CHP Ankara Milletvekili Ayşe Gülsün Bilgehan var. Bunlar yeni dönemde listede yer alamayabilirler.

Son seçimlerde bu isimler içinde sadece eski genel başkan Baykal ön seçimle listeye girmişti, diğer isimler kontenjan ile milletvekili olmuştu. Bu isimlerin listeye girememesi büyük krize yol açmaz. CHP, Kılıçdaroğlu genel başkan olduğundan bu yana büyük değişimler geçirdi. CHP tabanı daha çok gençleşmeyi isteyen taban. Taban bu tür değişimlere hazırdır."

    :

    :

    :

    :

    ""Baykal, Koç, İnce gibi isimler listeye giremeyecek"" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete