HAZİRAN'dan çağrı: Savaşı durduralım sarayı yıkalım!

Birleşik HAZİRAN Hareketi, Türkiye Yürütme Kurulu bir basın açıklaması yaparak 'Savaşı Durduralım, Sarayı Yıkalım' çağrısı yaptı.
Hafta sonunda toplanan Yürütme Kurulu, HAZİRAN'ın AKP'yi ve Savaşı Durduracağız çalışmalarını ve ülkenin içinde bulunduğu koşulları değerlendirerek 'Savaşı Durduralım, Sarayı Yıkalım' çağrısı yaparak 5 acil talep yayınladı. HAZİRAN, bu çağrı 1 Eylül'den başlayarak, sokağa taşıyacağını, mahalle mahalle örgütleyeceğini duyurdu.

Açıklamada göze çarpan başlıklar ise şöye:

SAVAŞIN SORUMLUSU ERDOĞAN'DIR

"Suruç’ta 33 gencimizi paramparça ettiler! “IŞİD yaptı” dediler. Kendilerinin büyütüp beslediği IŞİD’e karşı operasyon yürüteceklerini söylediler. Oysa IŞİD’i bahane edip bir savaş başlattılar.

Savaşa bahane edilen Suruç katliamında yitirdiğimiz gençlerimiz başta olmak üzere, çatışmalarda yaşamını kaybeden herkesin vebali siyasi iktidarın omuzlarındadır."

YOKSUL ÇOCUKLARI DEĞİL BİLAL GİTSİN

Çatışmalara yoksulların çocuklarını sürüyorlar. Tayyip Erdoğan’ın büyük oğlu Burak çürük raporu alıp askere gitmedi. Küçük oğlu Bilal ise dövizli askerlik yaptı. Her ikisi de milyon dolarlarla oynuyor...Erdoğan ise gençlerin tabutları önünde nutuk atıyor!

KARDEŞLİK VE BİRLİK ZEMİNLERİNİ KORUYALIM

Türk'le Kürt düşman değil kardeştir, birdir. AKP kendi iktidarı için kardeşi kardeşe kırdırıyor. Çatışma, savaş, silah AKP’nin yaktığı bu ateşi harlıyor, kardeşlik ve birlik zeminlerini zedeliyor, unutmayalım!..

SARAY REJİMİNE SOKAKTA YANIT VERELİM

"7 Haziran'da tokat yiyen Erdoğan halktan intikam almak istiyor. Seçimlerin tek başına hiçbir şeyi çözmediği ise açıkça ortaya çıktı. Hükümeti kurma süresini doldurup, parlamento ve anayasayı askıya alıp, Saray darbesi altında yeni bir hileli seçimle şapkadan tavşan çıkarır gibi sandıktan kendilerine iktidar çıkarmaya uğraşan bu gayri meşru iktidara cevabımızı sokakta verelim."

HAZİRAN MECLİSLERİNDE BİRLEŞELİM

'Saray tarafından fiilen kurulduğu ilan edilen rejime karşı, tüm mahallelerde, okullarda, işyerlerinde HAZİRAN meclislerinde birleşelim, HAZİRAN’ı büyütelim!"


ACİL TALEPLER

- Silahlar susturulsun, ölümler durdurulsun.

- Kürt sorunu eşit yurttaşlık temelinde çözülsün.

- İncirlik başta olmak üzere, tüm ABD ve NATO üsleri kapatılsın.

- Suriye’de savaşın son bulması için emperyalistler ve AKP rejimi Suriye’den elini çeksin. Suriye halkı kendi geleceğini belirleme koşulları sağlansın.

- Seçim üzerindeki silah, baraj baskısı kaldırılsın. Herkesin eşit imkanlar içerisinde katılacağı barajsız, yasaksız, demokratik ve adil bir seçimin koşulları sağlansın.

Kaynak: BirGün

    :

    :

    :

    :

    "HAZİRAN'dan çağrı: Savaşı durduralım sarayı yıkalım!" hakkında Tweetler

    DİĞER POLİTİKA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete