'Yandaş Yazar'dan Davutoğlu’na: Tuzak söyleme teveccüh etti...

'Yandaş medya' olarak ifade edilen Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu, ‘Tayyip Erdoğan karşıtlarının parolası’ dediği ‘kutuplaşma’ söylemi tuzağına düşmekle suçladı.
Kutuplaştırma yaygarası’nın 1 Kasım seçimleri sonucunda ‘fos çıktığını’ savunan Kaplan,  “Aynı delikten ikinci kez ısırılmak Ak Parti’ye yakışmaz. Çünkü bu, bile isteye muhalefetin ürettiği söylemin yedeğine düşmek demektir” dedi.

Erdoğan’ın mücadelesini bertaraf etmek isteyenlerin parolası

‘Kutuplaştırmaya geldim!’ başlıklı bugünkü yazısında, ‘darbe girişimi’ olarak nitelendirdiği 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarının üzerinden iki yıl geçtiğimi hatırlatan Kaplan, şöyle devam etti: “Millî iradeye kastedenlerin düştüğü zilleti izlerken, bu darbenin atlatılmasını halkının refahını öncelediği için ‘hırsız’, ilk kez barışı tesis etme yoluna ülkeyi soktuğu için ‘katil’ ilan edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dik duruşuna ve milletin ferasetine borçlu olduğumuzu unutmayalım. Erdoğan’ın önce askerî sonra paralel vesayetle mücadelesi boyunca, bu mücadeleyi bertaraf etmek isteyenlerin parolası ‘kutuplaşma’ oldu.”

'TUZAK SÖYLEM'E TEVECCÜH ETTİ

‘Kutuplaşma’nın, 1 Kasım öncesi iç savaş çağrısı yapan kesim için bir ‘yumuşak söylem’ stratejisi olduğunu öne süren Sabah yazarı, Davutoğlu’nun da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada bu ‘tuzak söylem’e teveccüh ettiğini dile getirdi.

Başbakan’ın “Sükûnet sağlanmadan kutuplaşma içinde anayasa yapılamayacağını gördük. Matematiksel olarak da psikolojik olarak da mümkün değil” ifadelerine dikkat çeken Kaplan şunları yazdı: “Sayın Davutoğlu nasıl ki ‘kutuplaşmaya yol açar’ diye cemevlerine statü tanımaktan, Kürtlerin ve diğer etnik unsurların haklarını iade etmekten, terörle mücadele etmekten geri durmayacaklarını ilan ediyorsa, yeni anayasayı da güçlü biçimde gündemde tutup savunmaktan vazgeçmemelidir.”

BİLE İSTEYE MUHALEFETİN YEDEĞİNE DÜŞMEK

“Bahsettiğimiz güruhun kutuplaşma yaygarasının 1 Kasım’da nasıl fos çıktığını gözlerimizle görmüşken, aynı delikten ikinci kez ısırılmak Ak Parti’ye yakışmaz” diyen Kaplan, yazısını “Çünkü bu, bile isteye muhalefetin ürettiği söylemin yedeğine düşmek demektir. Bu takdirde, Ak Parti de verdiği ilk ve en önemli sözü tutmamış olacaktır” cümleleriyle sonlandırdı.
 

    :

    :

    :

    :

    "'Yandaş Yazar'dan Davutoğlu’na: Tuzak söyleme teveccüh etti..." hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete