close

'TRT’de kaç kişi görevden alındı?'

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, "TRT’de kaç kişinin görevden alındığını" sordu.
CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:

“TRT'de Ocak ayı başında üst düzey deprem yaşandığı, TRT Haber ve Spor Yayınları Başkanı ve Yardımcısının, Genel Müdür tarafından görevden alındığı ve bu görevden almalar sırasında ise, kurumda Haber Dairesi Başkan Yardımcısının görevden uzaklaştırma yazısını almamak için odasının kapısını kilitlediği, ardından da Başbakanlığa ulaşarak araya koyduğu eski mesai arkadaşı Başbakanlık Basın Danışmanı sayesinde görevinde kaldığı iddiaları doğru mudur?

İddialar doğru ise kapıyı kilitlemek ne zamandan beri tebliğe engeldir?

Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından TRT’deki yolsuzluk iddiaları için inceleme başlatıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu incelemenin akıbeti nedir?

TRT Haber ve Spor Yayınları Başkanı ve göreve getirdiği kişiler hakkında soruşturma açıldığı iddiası doğru mudur? İddia doğru ise soruşturmanın güncel akıbeti nedir?

TRT’de görevden alınan toplam kaç kişidir? Bu kişilerin görevden alma yazılarında gerekçe olarak ne gösterilmiştir? Görevden alınan kişilerin yerine getirilenler hangi kriterlere göre seçilmiştir?”

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "'TRT’de kaç kişi görevden alındı?'" hakkında Tweetler

    DİĞER MEDYA HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete