MHP'de kritik pazar: Delegeler kurultay için yine toplandı

MHP'li muhalifler kurultayın yapılması planlanan otelin yakınlarına kurulan polis barikatı önünde toplandı. 4 genel başkan adayı da bölgeye gelmek için yola çıktı.
Delegeler, sabah saatlerinden itibaren kurultay için toplanmaya başladı.

Kurultayın yapılmasına izin verilmeyeceğini açıklayan Ankara Valiliği'nin talimatı gereğince polis Büyük Anadolu Oteli'ne çıkan yolları barikatlarla kapattı. Polis geniş güvenlik önlemleri alırken, TOMA'lar da çıkabilecek olaylara karşı hazır bekletiliyor. Muhalifler, otele yaklaşık 2 kilometre mesafede bekleyişlerini sürdürüyor.

"ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN ASKERLERİYİZ"


Bölgede zaman zaman polisle gerginlik yaşanıyor. Partililer Alparslan "Türkeş'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar atıyor. 

ADAYLAR YOLA ÇIKTI

Genel başkan adayları Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve Ümit Özdağ da kurultayın yapılması planlanan otele birlikte geçecek. Sinan Oğan'ın ofisinde toplanan adaylar, kısa bir süre önce yola çıktı.



Polis barikatları nedeniyle kurultayın yapılması planlanan otele giremeyecek olan 4 adayın delegelerin toplandığı alanda bir açıklama yapması bekleniyor.



"ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN ASKERLERİYİZ"

Zaman zaman polisle partililer arasında gerginlik yaşanıyor. Alanda "Bahçeli istifa", "Yönetim istifa" ve "Alparslan Türkeş'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar da duyuluyor.

HAVALİMANI YOLU TRAFİĞE KAPANDI

MHP’li 4 aday Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın kurultay yapmak istedikleri Büyük Anadolu Oteli’nin bulunduğu Ankara Esenboğa Havalimanı yolu yoğunluk nedeniyle trafiğe kapandı. Havalimanı girişinde MHP’li delegeler ve partililerin oluşturduğu kalabalık ve araç yoğunluğu nedeniyle trafik kilitlendi.



“KURULTAY İÇİN BURADAYIZ”

Meral Akşener’in avukatı Türkiyem TV’nin canlı yayınında , “Genel Kurulu yapmak üzere buraya geldik. Hukuki olarak da önümüzde hiç bir engel yok” dedi.

‘YARGITAY KARARI BEKLENMELİ'

Genel başkan adaylarından Sinan Oğan dün bir televizyon programında, “Biz o adrese, kongreyi yapmak üzere gideceğiz. Bariyerler, güvenlik güçleri olduğu takdirde bir yarma hareketi, farklı manaya gelecek taşkınlık içinde olmayı düşünmüyoruz. Hukuk içinde kalacağız” dedi. Ancak, dört aday dün akşam tekrar görüşüp, “Tarlada kurultay olmaz” dediler. Yargıtay kararını beklemede görüş birliğine varan adaylar, bugün Büyük Anadolu Oteli önüne giderek baskı iddialarını dile getiren bir metin okuyacaklar.
 

    :

    :

    :

    :

    "MHP'de kritik pazar: Delegeler kurultay için yine toplandı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete