Kardeşine tecavüz ettiği iddia edilen imam açığa alındı

Erzurum'da kız kardeşleri 23 yaşındaki H.B.'ye tecavüz ettikleri iddiasıyla 27 yaşındaki M.B. ile 29 yaşındaki ağabeyi A.B.'nin tutuksuz olarak yargılanmalarına devam edildi.
İmam olan A.B. görevinden alınırken, mahkeme H.B. hakkında yeniden ruh sağlığıyla ilgili rapor alınmasına karar verdi.

Annesi ve babasının hayatta olmadıklarını anlatan H.B., Kars'ın bir köyünde imam olan ağabeyi A.B.'den hamile kaldığını ve Ankara'da kürtaj olduğunu öne sürdü. H.B.'nin şikayeti üzerine iki erkek kardeş 11 Kasım 2013 günü tutuklandı ve haklarında 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Duruşmalar devam ederken 7 ay cezaevinde kalan sanık kardeşler geçen Haziran ayında tahliye oldu. Yargılama ve 7 ay tutuklu kalması nedeniyle imam A.B., Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan idari soruşturma kapsamında görevden alındı.

AKIL SAĞLIĞI YERİNDE

H.B. hakkında Adli Tıp Kurumu tarafından verilen raporda her hangi bir akıl sağlığı eksikliği tespit edilmedi , "Dolayısıyla H.B.'nin 1 Ağustos 2013 ve 18 Kasım 2013 tarihinde mağduru bulunduğu fiile ruhsal yönden makavemete muktedir olduğu oy birliği ile mütalaa olunur" denildi. 

İNSAN HAKLARINA AYKIRI

Mahkeme H.B. için yeniden rapor almasını isterken, "Her iki sonuçta müvekkiillerimizin lehine çıkmasına karşın üçüncü bir Adli Tıp Kurumu raporu istenmesi hukuka olan güvenimizi zedelemektedir. Bu durum insan haklarına aykırıdır" denildi.

    :

    :

    :

    :

    "Kardeşine tecavüz ettiği iddia edilen imam açığa alındı" hakkında Tweetler

    DİĞER KADIN HABERLERİ