Kadına şiddete dur deyin!

Sabancı Üniversite'sinin çalışmasına göre 10 bini aşkın “beyaz yakalı” beraber olduğu erkekten “hayatına mal olabilecek” seviyede şiddet görüyor. Yarısından fazlası öldürülme korkusuyla ilişkiyi sürdürürken, iş hayatı da sekteye uğruyor
SABANCI Üniversitesi Kurumsal Yönetim Forumu tarafından hayata geçirilen İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı (Business Against Domestic Violance -BADV) Projesi kapsamında, “Yakın İlişkide Şiddetin Beyaz Yakalı Kadın Çalışanlara ve İşletmeye Etkisi Araştırma Raporu” hazırlandı.

Raporda Üniversite mezunu kadın çalışanların yüzde 75’i en az bir kez, birlikte yaşadığı erkekten şiddetin bir türüne maruz kalıyor. Psikolojik, sosyal ve ekonomik şiddetin ardından fiziksel şiddetin oranı yüzde 8. Kadının hayatına mal olabilecek seviyede şiddetin oranı ise binde 3.3.

Tek başına çocuk büyütmekle ilgili endişeler (yüzde 82), kendine güvensizlik (yüzde 72), şiddet gördüğünü kabul etmekten utanmak (yüzde 39), boşanmaktan/ayrılmaktan utanmak da (yüzde 60) diğer nedenler. Katılımcıların yarısından fazlası (yüzde 53) ise ölüm korkusuyla ayrılmayı teklif dahi edemiyor. Çalışmaya katılan ve şiddete uğrayan 10 kadından 1’i işini ihmal ettiğini belirtti ve yüzde 3’ü bu durumdan dolayı işini kaybettiğini ifade etti.











    :

    :

    :

    :

    "Kadına şiddete dur deyin!" hakkında Tweetler

    DİĞER KADIN HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete