Türkiye’nin dış dünyadaki itibarını iki paralık ettiler

AKP yetkililerinin son zamanlarda uyguladığı dış politikanın Türkiye'yi nasıl bir çıkmaza soktuğu ortada. Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk 'Türkiye’nin dış dünyadaki itibarını iki paralık ettiler' başlığıyla Türkiye'nin itibarının ne hale geldiğini kısa bir şekilde özetlemiş.
SOPASINI GÖSTERDİ

Tür­ki­ye’nin Su­ri­ye ko­nu­sun­da­ki ha­ta­la­rı AB­D’­yi kız­dır­dı. Baş­kan Oba­ma, Er­do­ğa­n’­la gö­rü­şür­ken eli­ne beyz­bol so­pa­sı ala­rak me­saj ver­di.



TABANINI GÖSTERDİ

Oba­ma so­pay­la me­saj ve­rir de ba­ka­nı du­rur mu? Dur­maz… Dı­şiş­le­ri Ba­ka­nı John Kerry de 2 ay ön­ce Pa­ri­s’­te gö­rüş­tü­ğü Da­vu­toğ­lu­’nun kar­şı­sın­da ta­ban gös­te­rip ya­yı­la­rak otur­muş­tu. Bu du­rum tep­ki çek­miş­ti.



TERLİĞİNİ GÖSTERDİ

Er­do­ğa­n’­ın Ka­tar ge­zi­sin­de ya­dır­ga­na­cak bir gö­rün­tü ya­şan­dı. Ka­tar Emi­ri Şeyh Te­mim bin Ha­mad Al Sa­ni, Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti Cum­hur­baş­ka­nı­’y­la gö­rü­şür­ken aya­ğın­da bil­di­ği­niz ter­lik var­dı. Man­za­ra çir­kin­di…



VAH BAYRAĞIM VAH!



Bir parçası Atatürk Köşesi’ne

PKK’­lılar okul­la­rı­mı­zı ya­kı­yor, Ata­türk büst­le­ri­ni par­ça­la­yıp bay­ra­ğı­mı­zı in­di­ri­yor. Son olay Bat­ma­n’­da bir okul­da ya­şan­dı. Ha­in­ler an­lı-şan­lı bay­ra­ğı­mı­zı par­ça­la­yıp oku­lun çe­şit­li yer­le­ri­ne as­tı.

Bir par­ça­sı Türk­çe Kö­şe­si­’ne
Ren­gi­ni şe­hit­le­ri­mi­zin ka­nın­dan alan bay­ra­ğı­mız­da­ki hi­la­li or­ta­dan ke­sen te­rö­rist­ler, bu par­ça­yı da, di­li­mi­zi aşa­ğı­la­mak için Türk­çe Kö­şe­si­’ne as­tı­lar. Ar­dın­dan da oku­lun tek bil­gi­sa­ya­rı­nı çal­dı­lar…

Bir par­ça­sı da pa­no­ya asıl­dı

Bö­lü­cü ha­in­le­rin Türk Bay­ra­ğı­’na yap­tı­ğı bu kah­pe sal­dı­rı kar­şı­sın­da ne mi ya­pıl­dı? İl Mil­li Eği­tim yet­ki­li­le­ri, her­han­gi bir adli ve idari so­ruş­tur­ma baş­lat­ma­dı.
 
Bay­ra­ğı par­ça­la­yıp böy­le as­tı­lar

Gü­ney­do­ğu­’da okul­lar ya­kı­lır­ken, Ata­türk büst­le­ri par­ça­la­nır­ken, bay­ra­ğı­mı­za say­gı­sız­lık­lar gi­de­rek ar­tar­ken ora­da­ki öğ­ret­men­le­rin du­ru­mu­nu da bir dü­şü­nün.


“Biz şu an Gü­ney­do­ğu­’da gö­rev ya­pan dev­let gö­rev­li­le­ri, san­ki ya­ban­cı bir ül­ke­de ça­lı­şan kon­so­los­luk gö­rev­li­le­ri gi­bi­yiz. Dı­şa­rı çık­ma­mız bi­le mül­ki amir­le­rin em­ri­ne ta­bi­” di­yen, ka­

mu gö­rev­li­si de­vam edi­yor:
“Her gün yüz­ler­ce olay olu­yor. On­lar­ca de­mi­yo­rum. Yüz­ler­ce suç içe­ren olay olu­yor ve hiç­bir şey yap­mı­yo­ruz. Suç kay­dı­na bi­le gir­mi­yor. Si­ze bir ör­nek su­na­ca­ğım:

Bat­man Be­şi­ri İl­çe­si İki­köp­rü bel­de­si Esen­ce kö­yü il­ko­ku­lu­na gi­ren PKK’­lı te­rö­rist­ler okul­da bu­lu­nan Türk Bay­ra­ğı­’nı in­dir­dik­ten son­ra par­ça­la­yıp okul pa­no­su­na as­mış­lar­dır. Olay 8 Ey­lül 2014 ta­ri­hin­de okul­da gö­rev ya­pan öğ­ret­men­le­rin oku­lu aç­ma­sıy­la öğ­re­nil­miş. Ay­rı­ca oku­la ait 1 adet bil­gi­sa­yar PKK men­sup­la­rın­ca ça­lın­mış.

Öğ­ret­men­le­rin ha­ber ver­me­si üze­ri­ne olay ye­ri­ne gi­di­lip fo­toğ­raf­lı bi­çim­de her şey tes­pit edil­di. Ama ola­yın ba­sı­na yan­sı­ma­sı­nı is­te­me­yen İl Mil­li Eği­tim yet­ki­li­le­ri olay­la il­gi­li her­han­gi bir so­ruş­tur­ma baş­lat­ma­dı. Ola­yın ad­li bo­yu­ta in­ti­ka­li de ay­nı bi­çim­de en­gel­len­di.

Ya­ni Türk Bay­ra­ğı­’nın par­ça­la­nıp dal­ga ge­çi­le­rek par­ça par­ça pa­no­ya asıl­ma­sı ve ka­mu ma­lı­nın te­rö­rist­ler­ce ça­lın­ma­sı ola­yı­nı ale­nen ört­bas et­ti­ler.”

Açı­lım­da ge­li­nen nok­ta­yı ar­tık “a­çı­lı­m” di­yen­ler de gör­sün… Yok­sa si­zin “a­çı­lım, açı­lı­m” de­di­ği­niz bu mu?





    :

    :

    :

    :

    "Türkiye’nin dış dünyadaki itibarını iki paralık ettiler" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ