Topbaş’ın oğluna ihale kıyağı

MHP'li Yılmaz, Bakan Eroğlu'nun, Kadir Topbaş'ın oğluna, usülsüz ve piyasa bedelinin çok üstü rakamlarda ihale verdiğini söyledi.
MHP’nin Orman Bakanı Veysel Eroğlu hakkında verdiği gensoru görüşmelerinde, VIP torpil iddiaları gündeme geldi. MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Eroğlu’na yönelik önemli iddialarda bulundu.

Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın oğluna ilişkin şu iddiayı dile getirdi:

“Kadastroyla ilgili bir yazılım yapılıyor. 25 bin lira doğrudan teminle yapılıyor. Aradan belli bir süre geçiyor. 1 milyon liraya bir firmaya yeniden ihale ediliyor. Kim bu yazılım firması? Soyadı Topbaş siz bulun kim olduğunu. Topbaş, ünlü bir belediye başkanı’’

Bakan’ın seçim rüşveti olarak fidan dikiminde çalıştırmak üzere 130 bin kişiyi işe aldığını da savunan Yılmaz, “Fidan dikim zamanı bitiyor. Bir aylık dikim dönemi kaldı. 130 bin geçici işçi seçimden sonra kapının önüne konacak. Bu insanların vebali kime ait?” dedi.

DOZER OPERATÖRÜ

Yılmaz, Bakanlığın dozer, arazöz ve grayder operatörü olarak aldığı kişilerin de AKP yanlılarının çocukları olduğunu iddia etti.

Bakan’ın yeğeni Türker Eroğlu’nu istisnai kadrodan özel kalemine atadığını daha sonra Büyükşehir belediyesine şube müdürü olarak aktarıldığını öne sürdü.

Bakanın Özel Kalem Müdürü Cihan Pektaş’ın  Belediyede zabıta olduğunu ancak 6 bin 400 ek göstergeli Strateji Geliştirme Başkanı kadrosunda bulunduğunu öne sürdü.

Kaynak: Kamil Elibol / Sözcü 

    :

    :

    :

    :

    "Topbaş’ın oğluna ihale kıyağı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete