PKK'dan HÜDA PAR'lı başkana tehdit mektubu!

İzmir'de, iddiaya göre Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş'a ait hafif ticari araç, molotof kokteyli atılarak yakılmak istendi. Araçtaki yangın büyümeden söndürülürken, Ağırbaş'ın evinin önüne PKK terör örgütünün şehir yapılanması olan Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) imzalı bir tehdit mektubu bırakıldı.
Dün gece yarısı, HÜDA PAR Buca İlçe Başkanı Necip Ağırbaş'a ait, evinin önünde park halindeki hafif ticari araç, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotof kokteyl atılarak ateşe verildi. Araçta hasara neden olan yangın, Ağırbaş ailesi fertleri tarafından fark edilerek kısa sürede söndürüldü. Aracı yakmak isteyen kişilerin, evin kapısının önüne de YDG-H imzalı bir tehdit mektubu bıraktığı ortaya çıktı.
 

Olayla ilgili açıklama yapan HÜDA PAR İlçe Başkanı Ağırbaş, kendisine 15 gün önce de YDG-H tarafından tehdit mektubu gönderildiğini belirtti. Olayla ilgili şikayette bulunacağını belirten Necip Ağırbaş, "Gerekli mercilere başvuracağım. Bu çeteler hem beni hem de ailemi öldürmekle tehdit ediyor. Herkes bilmeli ki bizler asla davamızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi.
 
Ağırbaş, kendisine gönderilen YDG-H imzalı ilk tehdit mektubunda, 'Bugüne kadar çocuklarınızı harekete, davaya ve bununla yetinmeyip Kürdistan gerçekliğinden koparmak için cemaatlere ve hareket karşıtı alçakların yanında yer almalarını seçtiniz. İnisiyatif sizin. Bundan sonra gitmelerine izin verirseniz ya da bunun bedelini ödersiniz. bugün Kobani'de, Rojava'da, Afrin'de ve Kürdistan'da sizin gibi zihniyeti bozuk alçaklar için şehit düşen arkadaşlarımız var. Ama gençlerinizin Kürdistan gerçekleriyle yüzleşmesi yerine hareket karşıtı alçakların yanına yollamayı tercih ediyorsunuz. Mahallenizdeki eylem benzeri yapılamayacak ve bunun bedelini ağır bir şekilde ödeyeceksiniz. Şehir dışında okuyanlarınızın olduğunu da biliyoruz. Bu eylemin onları da kapsadığını biliyorsunuz. Kürdistan ve Ortadoğu devrimine alçakça bakan her zihniyet cezasını alacaktır' yazdığını dile getirdi.
 
İKİNCİ TEHDİT MEKTUBU
 
Dün gece bırakılan ikinci tehdit mektubunda ise şu ifadelerin yazdığı görüldü:
 
'Hızla ilerlemekte olduğunuz bu kirli yolda sizi şiddetle kınıyor ve bir an önce bu yoldan ayrılmanızı şart kılıyoruz. Tüm Kürt halkı için verdiğimiz bu şerefli mücadeleye sahip çıkmanızı temenni ediyoruz. Günümüzde savaşların sıklıkla olduğu yer Ortadoğu bir başka deyimle cemaatlerin yönetimi yani sizler sayesinde milyonlarca masum çocuk yaşamını yitirmekte. Elinizi vicdanınıza koyup bir daha düşünün. Çünkü ikinci seferde vicdanınıza koyacak bir el bulamayabilirsiniz. YGDH olarak sizleri rol aldığınız bu kirli politikadan şerefli bir yaşama davet ediyoruz. Cemaat zihniyetinizi çocuklarınızın menfaatini düşünerek bir an önce beyninizden silmenizi temenni ediyoruz. Bu sefer malınıza zarar veriyoruz. Bir dahaki sefere tüm şehitlerin kanı üzerine and içiyoruz ki, canınıza zarar vereceğiz. Zaman intikam zamanı. (YDGH)'
 
Polis, Necip Ağırbaş'ın aracının yakılmak istenmesi ve bırakılan tehdit mektuplarıyla ilgili soruşturma başlattı.










    :

    :

    :

    :

    "PKK'dan HÜDA PAR'lı başkana tehdit mektubu!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete