​O fuarda Cumhuriyet’e çirkin saldırı!

7. Uluslararası Dergi Fuarı'nı düzenleyen TÜRDEB ve onur konuğu Haksöz düzenledikleri panelde 'Cumhuriyet düşmanlıklarını' bir kez daha sergilediler.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen Uluslararası Dergi Fuarı'na katıldı. Bakan Avcı bu yıl da fuardan övgüyle bahsetti ve düzenleyenlere teşekkür etti. Fuarın bu yıl ki onur konuğu Haksöz Dergisi’nin 7. Uluslararası Dergi Fuarı kapsamında düzenlenen panelinde ise Cumhuriyet devrimleri ve Laiklik karşıtı söylemler dikkat çekti.

TÜRDEB'in 7.'sini düzenlediği Uluslararası Dergi Fuarı'nın bu yılki onur konuğu 26. yayın yılına giren Haksöz Dergisi oldu. 7. Uluslararası Dergi Fuarı kapsamında “İslamcı Dergilerin Serüveni” başlıklı bir panel yapıldı. Yöneticiliğini TÜRDEB Başkanı Mustafa Yılmaz’ın yaptığı panele Hamza Türkmen, Selahaddin Eş Çakırgil ve Asım Gültekin konuşmacı olarak katıldı.

14 Mayıs Cumartesi Saat 14’te Sirkeci Garı Bekleme Salonu’nda gerçekleşen ‘İslamcı Dergilerin Serüveni’ başlıklı panelin hedefinde ‘Atatürk ve Cumhuriyet devrimleri’ vardı.

Panelin konuşmacılarından Selahaddin Eş Çakırgil konuşmasına 1920'li yılların baskıcı ve dikta rejiminin yapmış olduğu inkılaplarla halkın dili, dini ve kültüründen koparılmaya çalışıldığını, bu baskıcı ve dikta rejimin zulmünün uzun yıllar sürdüğünü hatta günümüzde dahi bu rejimin vesayetinin birçok alanda tezahür ettiğini vurguladı.

Çakırgil, Cumhuriyet Devrimlerine ve Laikliğe şu sözlerle saldırdı:

“Harf inkılabının, laikliğin anayasa maddesine konulması gibi vakıaların toplumun yozlaştırılması ve özünden koparılması çabalarıydı. Bu baskıcı rejimin zihniyeti 1950'li yıllardan sonra kırılmaya başladı. Bu kırılmanın başını çeken Salih Özcan'ın çıkarmış olduğu Hilal dergisi oldu. Ancak rejimin dikta vesayeti altmış darbesiyle tekrardan hortlayan zihniyet İslami duruşun direncini zayıflattı.”

BAKAN AVCI, FUARA YİNE ÖVGÜ YAĞDIRDI!

Milli Eğitim’in Bakanı Nabi Avcı da, Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından bu yıl 7’ncisi düzenlenen bu yıl Uluslararası Dergi Fuarı'na katıldı. Fuarı düzenleyenlere teşekkür etti, “TÜRDEB inşallah uluslararası bir kuruluş haline de gelecek” dedi.

FUARIN 4.’SÜNDE ÖĞRENCİLERE BU REZİLLİK SERGİLENDİ!

Fuarda Cumhuriyet’e ve Atatürk’e yönelik saldırılar ilk değil. 2013 yılındaki 4.’Uluslararası Dergi Fuarı için İl Milli Eğitim tarafından okullara katılım yazısı gönderilmiş, öğrencilere ‘Cumhuriyet düşmanı’ karikatürler sergilenmişti.

Öğrencilerin fuara katılması için İl Milli Eğitim tarafından okullara katılım yazısı gönderilmişti. 2013 yılındaki fuarda sergilenen dergilerden biri de Bakan Avcı'nın 1980'lerde “Molla Kasım” takma adıyla Cafcaf isimli karikatür dergisiydi. Dergi son sayısında, “Okulda namaz hakkınızı kimseye kaptırmayın” kampanyası başlattığını duyurmuş, bu kampanya çağrısının altında yayımlanan karikatürler tepki çekmişti.

Öğrencilerin öğretmenlerine şikayet ettiği karikatürde şu ifadelere yer verildi, “Hem zorla okula alıp kız erkek harman edecek, her sabah ırkçı andından içtirecek, yollamayanın velisini hapse atacaksın, hem de okulda başörtüsüne, namaza, etek boyuna, saça sakala karışacaksın. Özel okulları da kendine bağlayacak ve aynı zırvaları uygulamalarını şart koşacaksın hemi? Senin atan güzel mi?”

ATATÜRK'E BÜYÜK SAYGISIZLIK MANŞETTE !

Fuarda, Sancaktar isimli haftalık derginin de tanıtımı yapılmış, derginin eski sayıları da ziyaretçilere dağıtılmıştı. Derginin Mart sayısında kapakta” Mustafa Kemal devrilmeli” başlığı atılmış, şu ifadelere yer verilmişti:

“Hürriyet ve adalet için ayağa kalkan Tunuslular, Mısırlılar, Libyalılar, Yemenliler başlarındaki diktatörleri bir bir devirirken, biz 75 sene evvel ölmüş olan bir diktatörün önünde eğilmeye devam ediyoruz. Yeter!”

    :

    :

    :

    :

    "​O fuarda Cumhuriyet’e çirkin saldırı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete