Meclis karıştı, vekiller birbirine girdi

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bu kez 'Kürdistan' kavgası yaşandı. İçişleri Bakanı'na MHP'den zor soru geldi. Bakan'ın yanıt vermediği soru, HDP ile MHP'li vekillerin tartışmasına neden oldu.
KARŞI GAZETE | ANKARA

"TÜRKİYE'DE KÜRDİSTAN VAR MI?"

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda bu kez 'Kürdistan' kavgası yaşandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın bakanlık bütçesinden ve çalışmalarından söz ederken çözüm sürecine ve teröre çok az değinmesi üzerine MHP'li Mehmet Günal soru sormak üzere söz aldı.

Günal'ın Bakan'a yönelik; "Cizre'den, kurtarılmış bölgeden haberiniz var mı, yok mu? Genelkurmay sitesini okuyor musunuz, okumuyor musunuz? Burada bize masal anlatıyorsunuz..." sözleri üzerine tansiyon yükselmeye başladı.

Günal, "Cemaat paraleli kötü, PKK paraleli iyi... Bunlara kapatmak için zihni sinir projeleri üretiyorsunuz... Türkiye topraklarında Kürdistan var mı?" diyerek konuşmasına devam edince, hemen yanındaki sırada oturan HDP'li Hasip Kaplan'dan tepki geldi. Bunun üzerine Günal, "bakana soruyoruz biz" dese de Kaplan'ın cevap vermeyi sürdürmesi üzerine tartışma çıktı.

HDP'Lİ KAPLAN: "BAL GİBİ VAR!"

Günal'ın soruyu birkaç kez tekrarlaması üzerine, HDP'li Kaplan"Evet var, bal gibi var" yanıtı verdi.

Ardından karşılıklı atışmalar şu şekilde devam etti:

MHP'Lİ GÜNAL: ”EĞER SÖYLÜYORSAN SEN DE TERÖRİSTSİN!"

MHP'li Günal:
”Kim bunu söylüyorsa hepsi teröristtir. Eğer söylüyorsan sen de teröristin Sayın Kaplan..."

HDP'li Kaplan:
"Ya Öğreneceksiniz, ya kabul edeceksiniz..."

MHP'li Günal:
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yasaları var, anayasası var. HDP'li milletvekili de uyacak, ya uyacak ya cezasını çekecek!

HDP'li Kaplan:
”Biz ateşle çok sınandık... Güneş yoktur diyebilirsiniz ama yakıyor!... Hala Kürt ve Kürdistan'ı inkar etmek, başını kuma görmektir"

Bu sözler ardından tansiyon iyice yükselince ve iki milletvekilinin tartışmasına AKP'li vekiller de katılınca görüşmeye dakika ara verildi.


Burcu Oral Evren | KARSİGAZETE.COM









    :

    :

    :

    :

    "Meclis karıştı, vekiller birbirine girdi" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete