​‘Kaç Sadık kaç’ geri döndü

17-25 Aralık tapelerinde ismi geçen eski danışman Sadık Soylu Silopi’de görüldü
Türkiye'yi sarsan 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarına ‘Kaç Sadık' olarak damga vuran Çevre eski Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın danışmanı Sadık Soylu, yeniden siyaset sahnesine çıktı. Sadık Soylu, amcaoğlu olan Bakan Süleyman Soylu ile hafta sonunda Şırnak gezisine katıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, pazar günü Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne gitti. Yanında ise amcaoğlu olan Sadık Soylu vardı. Bakan, amcaoğlu ile birlikte İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Esnafı gezip, inşaatı devam eden TOKİ konutlarını incelediler. Akşam ise sivil toplum kuruluşları ve parti teşkilatına verilen iftar yemeğine katıldılar. Sadık Soylu, gün boyunca bakana eşlik etti.



‘SADIK, POLİS SENİ BİRAZDAN ALACAK'

Kamuoyu, Sadık Soylu'yu tapelerden geçen konuşma ile hatırlıyor. 17 Aralık 2013 sabahı saat 06:57'de dönemin Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, danışmanı Sadık Soylu'yu arayıp “Sadık polis birazdan gelip seni alacak. Evden kaç sen” dedi. Soylu saat 07:09'da Bayraktar'ı arayıp “Efendim ben çıktım evden, yukarda bir kafede oturacağım” cevabını verdi. Bayraktar da “Polisler senin eve geldiler mi?” diye sordu.

‘KAFEDE OTURDUM, KAÇMADIM'

Soylu, TBMM'de 4 bakanla ilgili kurulan soruşturma komisyonuna da ifade verdi. Soylu, “Erdoğan Bey benim babam gibidir. ‘Kaç Sadık'demiştir. Ben de ‘Efendim kafede oturuyorum. Ben bir kafede oturacağım, orada bekleyeceğim' dedim. Kaçmadım zaten…” ifadesini kullandı.

Kaynak: Veli Toprak / Sözcü Gazetesi 

    :

    :

    :

    :

    "​‘Kaç Sadık kaç’ geri döndü" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete