Okul müdürleri velileri kandırıyor mu?

Okulların imam hatip yapılmasına karşı çıkan velilerin ilgili okul müdürleri tarafından oyalandığı iddia ediliyor.
“Okuluma dokunma” sloganıyla imza kampanyası başlatan ve okul müdüründen bilgi almak isteyen velilere, okul müdürü tarafından “Yazı henüz gelmedi” şeklinde yanıt verildiği iddiası doğru mudur?"

CHP İstanbul Millietvekili Sezgin Tanrıkulu, bu soruyu Başbakan Binali Yıldırım'a sordu.

Tanrıkulu, "İmam Hatip Okullarına çevrilen ve çevrilmek istenen okullarda velilerin isyanda olduğu hem sosyal medyada hem de basına yansıyan haberlerde yer almaktadır. Velilerin “İmam Hatip Okullarına karşı değiliz ama bu mecbur ettirmek niye?” şeklinde tepkilerini ifade ettikleri, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilmek üzere imza toplamaya başladıkları, İstanbul 4. Levent'teki İsmail Tarman Ortaokulu öğrencilerinin velilerinin okullarını “imam hatip” yaptırmamak için nöbet tuttuğu yine basına yansıyan haberler arasındadır" dedi ve şu soruları yöneltti:

1. Türkiye genelinde son 2 yılda illere göre kaç okul İmam Hatip Okuluna dönüştürülmüştür?

2. Türkiye genelinde, son 2 yılda illere göre okulları İmam Hatip Okuluna dönüştürüldüğü gerekçesiyle kaç veli öğrencilerinin naklinin başka bir okula alınması amacıyla başvuru yapmıştır?

3. Yapılan nakil başvurularından kaçı olumlu sonuçlanmıştır?

4. Velilerin “İmam Hatip Okullarına karşı değiliz ama bu mecbur ettirmek niye?” şeklinde tepkilerini ifade ettikleri, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilmek üzere imza toplamaya başladıkları iddiası doğru mudur?

5. İstanbul 4. Levent'teki İsmail Tarman Ortaokulu öğrencilerinin velilerinin okullarını “imam hatip” yaptırmamak için nöbet tuttuğu iddiası doğru mudur?

6. “Okuluma dokunma” sloganıyla imza kampanyası başlatan ve okul müdüründen bilgi almak isteyen velilere, okul müdürü tarafından “Yazı henüz gelmedi” şeklinde yanıt verildiği iddiası doğru mudur?

    :

    :

    :

    :

    "Okul müdürleri velileri kandırıyor mu?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete