'Hür yandaş' Albayrak: Erdoğan'ın yakınları, gazetede yazarsak ayıp kaçar

Diriliş Postası'ndan kovulan "hür yandaş" Albayrak, katıldığı bir programda, Erdoğan'a yakın isimler hakkında "Gazetede yazarsak ayıp kaçar dedikleri şeylerin yazılması için siteler kuruyorlar" diye konuştu.
Bir süre önce kurucusu olduğu Diriliş Postası'ndaki yayın yönetmenliği görevine son verilen Hakan Albayrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine göre fikir değiştiren yandaşları sert bir dille eleştirdi.

Albayrak ayrıca Erdoğan'ın yakınları tarafından kurulan bazı sitelerin olduğunu iddia etti.

Kendisini "hür yandaş" olarak tanımlayan ve hükümete yakınlığıyla bilinen Hakan Albayrak, önceki gün TV Net'te "Serdar Tuncer İle Başka Şeyler" programına katıldı.

Oda TV'de yer alan habere göre, hükümete yakın bazı medya organlarına yönelik eleştirilerde bulunan Albayrak, Erdoğan'ın her söylediğini doğru kabul eden yazarlar olduğunu belirterek

"Aslında ufkumuz o kadar da genişlemedi. Recep Tayyip Erdoğan bugün dese ki Suriye devrimi aslında o kadar da matah bir şey değil dese, Erdoğan Suriye devrimini desteklediği için destekleyen yüz tane yazar ertesi gün 'o kadar da matah bir şey değil' diye yazar. Aslında çoğumuzun durduğu bir yer de yok" dedi.

Yandaş medya içindeki bir yapılanmadan söz eden Albayrak, 

"Bir grup var, şöyle çalışıyorlar; 'Bu hafta Mustafa Karaalioğlu'na saldırıyoruz. Gelecek hafta İbrahim Karagül'ü itibarsızlaştırıyoruz. Hakan'a zaten haftanın bir gününü ayıralım" ifadelerini kullandı. 

Sunucunun "Gerçekten böyle bir şey olabilir mi?" sorusuna karşılık Albayrak "Var abicim ya. Ayrıntıya girmiyorum bak bu kadar da hassasım."

'GAZETEDE YAZARSAK AYIP KAÇAR DEDİKLERİ ŞEYLER İÇİN...'

İsim vermeden Sabah Grubu'nu işaret eden Albayrak, gazetede yazamayacakları şeyleri yayınlamak için çeşitli siteler kurduğunu ileri sürdü.

Bu sitelerin "Müslüman paralarıyla" kurulan bir holdingin bünyesinde yer aldığını iddia eden Albayrak, isim vermeden Sabah- Atv grubunu işaret etti ve şöyle devam etti:

Bizim kardeşlerimizin kurduğu, adı sanı bilinen büyük holdingler var. Onların, gazetede yazarsak ayıp kaçar dedikleri şeylerin yazılması için siteler kuruyorlar. Ve ahlaksız, ilkesiz bir takım adamları bunların başına geçiriyorlar. Bana mesela kripto paralelci diyen bir site var.

Ve o siteyi kimin finanse ettiğini biliyorum. Evet Müslüman bir kardeşimiz bunu yapan. İslami hareket geleneğinden de geliyor ama, dışarıdan, daha önce bize karşı tetikçilik yapmış olan, tetikçiliği, belden aşağı vurmayı iyi bilen tipleri bulup televizyonda,

Müslümanların paralarıyla kurulan televizyonlarda, bana göre kamuya ait olan televizyonlarda, sermaye yapısı bakımından şu veya bu şekilde -bunu izah edebilirim ama etmek istemiyorum- kamuya ait televizyonlarda bunlar çıkıyorlar, diyorlar ki Hakan Albayrak Recep Tayyip Erdoğan'a ihanet etti, bunlar kripto paralelci.

Hakan Albayrak'ın ismini vermediği ve kendisi ile ilgili "kripto paralelci" ifadesini kullanan söz konusu site ile ilgili daha önce de birçok iddia ortaya atılmış, sitenin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak tarafından finanse edildiği iddia edilmişti.

'DOĞRUDAN ERDOĞAN'IN YAKINLARI'

Bu iddiaları doğrular nitelikte açıklamalarda bulunan ve kendisine "saldıran" sitenin "Erdoğan'ın yakınları"na ait olduğunu söyleyen Albayrak

"Herhangi birinin bana küfretmesi önemli değil. Ama doğrudan doğruya Recep Tayyip Erdoğan'ın yakınlarının himayesindeki bir sitede bana böyle bir hakaret geldiğinde, ben o zaman bazı şeyleri sorguluyorum. Kalkınmayı sorgulamıyorum ama adaleti sorguluyorum. Bunu kaldırın, yapmayın, birbirlerine düştü dedirtmeyin... Bizimle alakası yok dediler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: haber.sol.org

    :

    :

    :

    :

    "'Hür yandaş' Albayrak: Erdoğan'ın yakınları, gazetede yazarsak ayıp kaçar" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete