​"Hükümet STK'lara kayyum atayacak!"

Birçok açıdan eleştirilen yeni torba yasa tasarısı, TBMM'de bu hafta ele alınacak.
KARŞI GAZETE | ANKARA

Tasarıdaki 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanunun 4. maddesine  yapılacak ekleme ise yeni kayyum vakalarına yol açacak türden...

Tasarıya ilişkin açıklama yapan HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, düzenlemenin olası etkileri hakkında şu uyarıları yaptı:

"İKTİDAR BÜTÜN ŞİRKETLERİ DİNLEYEBİLECEK

”Ceza Muhakemesi Kanununun 133. maddesine şirket yönetimi için kayyım tayini, 135. maddesinde iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması, 139. maddesinde gizli soruşturmacı görevlendirilmesi ve 140. maddesinde teknik araçlarla izleme düzenlemeleri getirilmektedir.

"MUHALİF ŞİRKETLER, TERÖRÜ FİNANSE ETMEKLE SUÇLANACAK"

İktidar düzenlemede geçen iletişimin dinlenmesi, kayda alınması ve gizli soruşturmacı görevlendirmesi yoluyla bütün şirketleri dinleyebilecek, hukuk katliamı olan “gizli tanık” uygulaması gibi gizli soruşturmacı eliyle şeffaf olmayan şekilde kamuoyuna hesap vermeden, kamuoyunun bilmediği herhangi kişi veya kişileri, kendisine muhalif olan şirketleri “terörü finanse eden şirketler” şeklinde tanımlayabilecektir.

"MESLEK ÖRGÜTLERİ, SENDİKALAR VE ODALAR TEHDİT ALTINDA"

Bu kanun maddesinin bugünkü mevcut uygulamada geniş bir şekilde yorumlanarak meslek örgütlerini, sendikaları, odaları kapsar şekilde kötüye kullanılma ihtimali kuvvetle muhtemeldir.

"SİVİL TOPLUMA KAYYUM..."

Siyasi iktidar hedeflediği ve seçimlerle yönetimini alamadığı sendikaları meslek örgütlerlerini, odaları bir örgütün finansmanını yaptığını iddia ederek kayyum atama yoluna dahi gidebilir.

Siyasi iktidarın her alanda denetimsiz güç ihtiyacı, toplumun bütün kesimleri açısından korkutucu boyutlara ulaşmıştır. Toplumun geneli açısından güvensizlik halini derinleştirecek, hak ve özgürlükleri rafa kaldırmayı alışkanlık haline getiren yasa tasarıları geri çekilmelidir."

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​"Hükümet STK'lara kayyum atayacak!"" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete