Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması

Kılıçdaroğlu: AKP'nin 'dokunulmazlık teklifi'ne 'evet' diyeceğiz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’nin sunduğu dokunulmazlık teklifine evet diyeceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, AKP’nin teklifinin Anayasa’ya aykırı olduğunu belirtirken; teklife ‘evet’ dememeleri durumunda AKP’nin bu durumu istismar edeceğini söyledi. 

Kılıçdaroğlu, bundan sonraki siyasetinde sert bir üslup takınacağını söylerken "Ne söylerlerse onlara karşılık vereceğiz. Bu yeni bir taktik" dedi.

Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge’de gazeteci Nedim Şener, İsmail Saymaz ve Erdem Gül’ün sorularını yanıtlıyor.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz.Mevcut dosyası varsa böyle bir iddia varsa. Diyelim ki herhangi bir milletvekilinin yolsuzluk dosyası çıktı. Bunu kapsamıyor.

"Bağımsız olmayan yargı, yazarı hapse atıyor; biz de atılmayı göze aldık. Biz dokunulmazlık zırhının ardına asla saklanmak istemiyoruz. Bakanların da dokunulmazlıkları kalksın, mevcut ya da eski bakanlar hangisi olursa. Hiç kimsenin olmayacak. Başbakan dahil. Eğer bunlar yürekliyse, bakanların da dokunulmazlığını kaldırıyoruz derler.

"İstismar yapılmasını engel olmak için 'evet' diyoruz. Anayasaya aykırı halkı kandırmaya yönelik bir düzenleme geliyor. Bu hükümete ve aldığı kararların hiçbirine güvenmiyorum. Yargılanan milletvekilleri haklarını savunabilirler. Halkı kandırmaya yönelik teklife her şeye rağmen evet diyeceğiz.

"Korkacak bir şeyimiz yok, hiç kimsenin dokunulmazlığı olmasın. Bir bedel ödenecekse demokrasi adına onu ödeyeceğiz. Meclis'e polisin girmesi doğru değildir. Meclis Başkanı'nın buna izin vereceğine inanmıyorum.

"Anayasaya aykırı düzenleme geliyor. Buna rağmen biz evet diyoruz. Bizim yaptığımız düzenleme hukuka aykırı değil. 

"12 Eylül yargısı bunlardan daha düzgündü. 100 üzerinden yargının aldığı puan 39. Ülkede yani yargı yok. O açıdan bir karar almalıyız. Her şeyi göze almalıyız. Güzel sözlerle artık yürümüyor. Hani varya yokuştan aşağıya bir araba gider freni boşalmıştır, nereye çarpacağı bilinmez. Türkiye'de öyle.

"Adalet Bakanı'na yat deseler yatacak kalk deseler kalkacak. HSYK üyelerinin bir kısmı cemaatçi bir kısmı AKP'li bir kısmı MHP'li. Yargı bizim elimizde diyorlar. Biz de diyoruz ki, 'gel arkadaş bedel ödeyeceğiz'. Sert olma noktasına geldik. Ne diyorlarsa daha ağırını söyleyeceğim.

"Anayasaya aykırı bir düzenleme geliyor. Bunu biliyoruz ama buna 'evet' diyoruz. Demokrasi için bir bedel ödenecekse öderiz.

"Meclis başkanının meclise polisin girmesine izin vereceğini düşünmüyoruz"

"Eğer bir ülkenin iktidar partisinin milletvekili çıkıp bu ülkede yasama, yargı, yürütme bizim elimizde diyorsa o ülkede darbe fiilen gerçekleşmiş durumdadır. Darbe dönemini yaşıyor Türkiye. 12 Eylül’den ne farkı var bunların? 12 Eylül yargısı bunlarınkinden daha düzgündü."

"HDP’nin de evet demesi lazım. Neden demiyor?"
 

Siyasette sert üslup

Sert konuşma noktasına geldik. Ne söylerlerse onlara karşılık vereceğiz. Bu yeni bir taktik. Türkiye zaten kutuplaştı. Onları geçtik zaten. Kendileri söylüyor zaten Yasama, Yürütme, Yargı bizde diye. Bütün sisteme baktığımızda meslek odalarının, sendikaların üzerinde baskı var. Sendikalardan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Çünkü korkutuyorlar.

 

    :

    :

    :

    :

    "Kılıçdaroğlu'ndan dokunulmazlık açıklaması" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete