close

Özgecan'ın katilinin öldürülmesinin ayrıntıları ortaya çıkıyor

Özgecan Aslan'ın katili olan Suphi Altındöken'in cezaevinde vurulma olayının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.
Katil zanlısı Gültekin Alan’ın havalandırmaya çıkarken tuvalete gidip, olayda kullandığı tabancayı aldığı, kapıdaki bir infaz koruma memurunun başına tabanca dayayarak kapıyı açtırdığı, ardından ikisine de kurşun yağdırdığı belirlendi. Alan, olayın ardından 2 buçuk saat boyunca Özgecan’ın katillerinin kan kaybından ölmesini bekledi.

Sözcü'den Mehmet Serbes'in haberine göre, Alan’ın, infaz koruma mumurunu rehin alıp, kapıyı açtırdıktan sonra Ahmet Suphi ile babası Necmittin Altındöken’i vurmasının sadece 13 saniye sürdüğü öne sürüldü.

“KAN KAYBINI BEKLEMİŞ”

Katil zanlısı Gültekin Alan’ın cinayetin ardından 2 buçuk saat direnip Suphi Altındöken ile Necmettin Altındöken’in kan kaybetmelerini beklemek için vakit geçirdiği, sonra da silahı infaz koruma memurlarına verip teslim olduğu iddia edildi. Tabancanın cezaevine nasıl ve kim tarafından sokulduğuna ilişkin kesin bir bilgiye henüz ulaşılamadı.

Gültekin Alan’ın cinayeti kendi inisiyatifiyle mi işlediği, bir başka kişi tarafından azmettirilmiş olabilme ihtimali de değerlendiriliyor. Bu nedenle, cezaevi personelinin zaman zaman 2′nci kez ifadelerine başvuruluyor. Yaşanan olayın ardından görevlendiren Cumhuriyet Savcılarının çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Öte yandan A.G. adlı bir mahkumun da tabancanın sağlanmasıyla ilgisi bulunduğu iddialar arasında. Soruşturma ekibi, mahkumların yanısıra cezaevi görevlilerinin tümünün de sabaha kadar ifadesini aldı, dışarı çıkmalarına izin verilmedi.

Kaynak: Mehmet Serbes - sozcu.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Özgecan'ın katilinin öldürülmesinin ayrıntıları ortaya çıkıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete