AB: Terörle mücadele yasası konusunda Türkiye’den hala cevap yok

Avrupa Birliği (AB) ile Türkiye arasındaki terörle mücadele yasası sorunu sürüyor. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye’nin terörle mücadele yasasında değişiklik yapıp yapmayacağı sorusunun hala yanıtlanmadığını söyledi.
Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye’nin vize muafiyeti için yerine getirmesi gereken 72 kriterden ’69 ya da 70 tanesini karşıladığını’ belirtti.

AP’nin haberine göre, Juncker gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Terörle Mücadele Yasası’nda halen değişiklik yapmamasının ise sorun teşkil etmeyi sürdürdüğünü belirtti.

Türkiye’nin terörle mücadele konusunda izleyeceği tutumun önemli olduğuna dikkat çeken Juncker, “Türkiye’nin terörle mücadele yasasında değişiklik yapıp yapmayacağı sorusu hala yanıtlanmadı. Bu, Avrupa Birliği’nin şartlarından biri” dedi.

Merkel: İnsanlar artık sınırımızda ölmüyor

Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki sığınmacı anlaşması eleştirilerin odağında yer alırken, Almanya Başbakanı Angela Merkel ise yaptığı açıklamada anlaşmanın arkasında durdu.

Türkiye’yle yapılan anlaşmanın Almanya’nın çıkarlarını koruduğunu ifade eden Merkel, “O insanlar sınırlarımızda ölmüyor ve artık sınırlarımız korunuyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Zete

    :

    :

    :

    :

    "AB: Terörle mücadele yasası konusunda Türkiye’den hala cevap yok" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete