Hekimlerden Dilipak'a yanıt: Laikliğe saldırarak tecavüzcüler aklanamaz

İzmir'de bir grup hekim ve sağlık emekçisinin oluşturduğu Sağlık Haktır Platformu, gerici ve yandaş yazar Abdurrahman Dilipak'ın "cumhuriyetin ilk döneminde ilkokullarda bira ve uyuşturucu dağıtıldığı" iddiasına yanıt verdi.
İzmir'de bir grup hekim ve sağlık emekçisinin oluşturduğu Sağlık Haktır Platformu, gerici ve yandaş yazar Abdurrahman Dilipak'ın "cumhuriyetin ilk döneminde ilkokullarda bira ve uyuşturucu dağıtıldığı" iddiasına yanıt verdi. Yanıtta, "Cumhuriyete, demokrasiye ve laik yaşam biçimine saldırarak sapıklar ve tecavüzcüler aklanamaz" denildi. 

Dilipak geçtiğimiz günlerde Yeni Akit adlı "gazete"deki köşesinde, "Mustafa Kemal döneminde ilkokul seviyesinde bira dağıtılırdı" diyerek bira masallarının zirvesine çıkmıştı. 

İzmir'de bir grup hekim ve sağlık emekçisinin oluşturduğu Sağlık Haktır Platformu, gerici ve yandaş yazar Abdurrahman Dilipak'ın "cumhuriyetin ilk döneminde ilkokullarda bira ve uyuşturucu dağıtıldığı" iddiasına yanıt verdi. Yanıtta, "Cumhuriyete, demokrasiye ve laik yaşam biçimine saldırarak sapıklar ve tecavüzcüler aklanamaz" denildi. 

Dilipak geçtiğimiz günlerde Yeni Akit adlı "gazete"deki köşesinde, "Mustafa Kemal döneminde ilkokul seviyesinde bira dağıtılırdı" diyerek bira masallarının zirvesine çıkmıştı. 

"BONZAİ AKP DÖNEMİNDE ÇIKTI, OKUL ÖNLERİNDE ÇETELERCE SATILIYOR"

İzmir'de bir grup hekim ve sağlık emekçisinin oluşturduğu Sağlık Haktır Platformu'ndan Dilipak'a yanıt geldi. Yanıtta, Türkiye’ye uyuşturucu maddenin en çok islam coğrafyasındaki ülkelerden geldiği hatırlatılarak, "Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu Raporu’na göre Türkiye pazarlarına ulaşan eroinin esas kaynağı büyük oranda Afganistan ve İran İslam Cumhuriyeti olup, buralardan ülkemize girmektedir. Bonzai denilen "JWH-018" AKP hükümeti döneminde ortaya çıkmıştır. Okullarda belki bira dağıtılmıyor ama okul önünde çeteler rahatlıkla uyuşturucu satabilmektedirler" denildi.

DİLİPAK'A SERT YANIT

Sağlık Haktır Platformu'nun yanıtında şu ifadelere yer verildi:

"Alkol ve uyuşturucu sorunu tarihin her döneminde olduğu gibi hem Osmanlı’da ve hem de Cumhuriyet döneminde vardı. Bu sorunun kaynağı globaldir ve tüm toplumu etkilemektedir. Sorunu, salt bir bir döneme indirgeyerek, Atatürk ve Cumhuriyet dönemine küfür ederek çözemezsiniz.

Türkiye’ye eroin en çok  İslam coğrafyasındaki ülkelerden gelmektedir.

Cumhuriyet ve demokrasi ile hesaplaşmak isteyen Dilipak’a öncelikle hatırlatmak isteriz ki:

Türkiye’ye uyuşturucu madde en çok  islam coğrafyasındaki ülkelerden gelmektedir. Emniyet Genel Müdürlüğü Uyuşturucu Raporu’na göre Türkiye pazarlarına ulaşan eroinin esas kaynağı büyük oranda Afganistan ve İran İslam Cumhuriyeti olup, buralardan ülkemize girmektedir.

Sokak ismi ile Bonzai (JWH-018) AKP hükümeti döneminde ortaya çıkmıştır ve değişik türleriyle hızla yayılmaktadır. Okullarda belki bira dağıtılmıyor ama okulların önünde çeteler rahatlıkla uyuşturucu satabilmektedirler.

Ceza infaz kurumlarında bulunan kişilerin yaklaşık yüzde 17’sini uyuşturucu madde bağlantılı suça karışanlar oluşturmaktadır. 2013 yılında 98 bin 933 uyuşturucu olayı meydana gelmiştir.

Uyuşturucu kullanımına bağlı olarak bir önceki yıla göre (2012 – 2013) yatarak tedavide yüzde 35, ayakta tedavide yüzde 61, ölüm oranlarında ise yüzde 43 artış meydana gelmiştir.

Dilipak, desteksiz atarak 'eroini reklamla satıyorlardı' diyebilmektedir ancak tarih boyunca uyuşturucu kullanımının ilk sırasında esrarın yer aldığını acaba bilmekte midir?

Dilipak bu konuyu gerçekten önemsiyorsa öncelikle son yıllarda uyuşturucu madde kullanımının niçin bu kadar yaygınlaştığını sorgulamalıdır.

Bu sorun hiçbir bilimsel veriye dayanmadan salt geçmişi karalayarak çözülemez; bilim ve tıp, bilimsel veriler ışığında tartışmayı gerektirir.

Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi Türkiye Uyuşturucu Raporu'ndaki veriler göstermektedir ki;

– Her geçen yıl madde kullanımının yaygınlığı ve madde kullanımı ile ilişkili sorunların boyutu artarak devam etmektedir.

– Madde kullanmaya başlama yaşının giderek düştüğü (10-11 yaş), gençlerde madde kullanım sıklığının giderek yaygınlaştığı ve madde bağımlılığının son yıllarda toplumun daha genç bir kesimini etkilemeye başladığı görülmektedir.

– Madde kullanımı ve bağımlılığı toplumun tüm kesimlerini etkilemekle birlikte işsizleri ve yoksul ları daha çok etkilemekte, eğitim ve öğretim düzeyi düştükçe madde kullanım sorunu olanların sayısı artmaktadır.

– Uyuşturucu madde kullanımına bağlı ölümler son yıllarda hızlı artış göstermektedir.

– Madde bağımlıları, gerek tedavi için merkezlere erişimde zorluklar yaşadıklarından; gerekse tedavi sonrası sosyal rehabilitasyon aşaması takip edilmediğinden tekrar kısa sürede madde kullanmaya başladıkları belirtilmektedir.


Bay Dilipak ve avanesini, ciddi bir halk sağlığı sorunu olan uyuşturucu madde kullanımı ve madde kullanım bozukluğu konusunda sorumlu davranmaya davet ediyoruz.

Mesele insanın bütün bağımlılıklarından kurtularak özgürleşmesi meselesidir!"

Kaynak: haber.sol.org.tr

    :

    :

    :

    :

    "Hekimlerden Dilipak'a yanıt: Laikliğe saldırarak tecavüzcüler aklanamaz" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete