O skandal rektör de Ensar Vakfı hayranı çıktı!

Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nin başındayken 100 bin TL maaş aldığı ortaya çıkan eski rektör Ünsal Ban’ın da Ensar Vakfı hayranı olduğu ortaya çıktı.
KARŞI GAZETE

Eski rektör Ünsal Ban'ın Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde görev başındayken 100 bin TL maaş aldığının ortaya çıkması gündeme oturmuştu. Ban, “Başta maaşım 25 bin TL’ydi. Mütevelli heyeti maaşımı 50 bin TL, daha sonra da 100 bin TL yaptı. Ek derslerle birlikte maaşım ortalama 110 bin TL oluyordu” diye konuşmuştu.

Eski başkan Osman Yıldırım döneminde ‘usulsüzlük’ iddialarıyla gündeme gelen Türk Hava Kurumu’nda (THK),  kuruma bağlı THK Üniversitesi’nin eski rektörü Ünsal Ban’ın aldığı maaş gündeme bomba gibi düşmüştü. THK Üniversitesi’nin bir tazminat davası için Ankara 15’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu gelir durumunu gösteren belgede, Ban’ın 100 bin TL maaş aldığı bilgisi yer almıştı.


Ünsal Ban da yaptığı açıklamada iddiaları kabul ederek, “İlk maaşım 25 bin TL’ydi. Mütevelli heyeti maaşımı 50 bin TL, sonra da 100 bin TL yaptı. Üniversite rektörünün kendisiyle ilgili toplantılara katılamayacağına dair kanun var. Yani ben maaşımla ilgili bir toplantıya katılamam. Defterin tüm sorumluluğu da mütevelli heyet başkanına aittir. 18-20 ay ödenen bir maaşın bilinmeme durumu var mı? Bazı iddialara göre maaşımın 250 bin TL’ye çıkması imkânsız. Ek derslerle maaşım ortalama 110 bin TL oluyordu.” diye konuşmuştu.

Eski rektörün maaş skandalından sonra bir de Karaman'daki '45 çocuğa tecavüz' skandalıyla tepkileri üzerine çeken ve AKP hükümeti tarafından savunulmaya çalışılan Ensar Vakfı'nın da sempatizanlarından olduğu ortaya çıktı.

Ban'ın Ensar Vakfı Ankara Şubesi'ndeki sohbetlere katıldığı ortaya çıktı. Ensar Vakfı'nın Ankara şubesinin sitesinde de yer alan buluşmada kendisine bir de plaket takdim edildiği öğrenildi. Sitede Ban'ın da Ensar Vakfı'nın çalışmalarını tebrik ettiği ifadeleri yer alıyor.

İşte Ensar Vakfı'nın sitesinde buluşmayla ilgili yer alan o açıklama...

"Her çarşamba saat 18.30’da Ensar Vakfı Ankara Şubesinde gerçekleştirilen Ensar Buluşmalarının bu haftaki konuğu Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ünsal BAN’dı. Katılımlarından dolayı Ensar Vakfı Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Sayın Mustafa ULUDAĞ tarafından plaket takdim edildi.

Bu hafta Ensar’ın konuğu olan Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Ünsal BAN, sanayileşmemizin önündeki engeller ve havacılık sektörünün tarihi gelişiminden bahsetti. Ayrıca bu sektördeki uluslararası girişimlerden örnekler veren Sayın BAN, sektörün Türkiye’de geçirdiği sürece de değindi.

Prof. Dr.  Ünsal BAN, özellikle Türkiye’de Nuri DEMİRAĞ’ın üretmiş olduğu “Nu.D.38” adlı uçağa, sonrasında yaşanan sıkıntılara ve bunun sonucunda Türkiye’de uçak sanayisinin nasıl geri plana atıldığına değindi. ‘Marshall Yardımı’ adı altında yapılan yardımların neticesinde Türkiye’nin üreten değil hazır alan konumuna getirildiğini söyledi. Bu yüzden şuan bile Türk Uçak Sanayisinin uluslararası arenada söz sahibi olamadığını ifade etti.

Şuan Türkiye’nin kullanılabilir uçak üretememesinin sebebi olarak ‘Sertifikasyon Yetkisizliği’ni gösteren Sayın BAN, bu konuda birkaç uluslararası şirketin söz sahibi olduğunu belirtti. Bu şirketlerin Türkiye’de ucuza mal edilen parçaları sertifike etmeleri neticesinde fiyatlarının maliyetinin 10-15 katına çıktığını ifade etti. Bunun İlaç ve Eczacılık, Bilişim gibi sektörlerde de var olduğunu ve bu neticede ciddi harcamaların yapıldığını söyledi.

Sayın BAN bayrağımızı dünyanın dört bir yanına tanıtan Türk Hava Yollarının başarısının önemine de vurgu yaptı. Bununla birlikte THY’nin yaptığı uçak alımı ile yapılan harcamanın Yunanistan’ı krizden kurtaracak derecede büyük olduğunu ve bu uçakları Türkiye kendisi ürettiği takdirde ekonomik yönden ne kadar büyük bir kazanım olacağını vurguladı.

Konferansımız Yönetim Kurulu Üyemiz Hüseyin KAZAN hocamızın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle son buldu.

Konferansın ardından yapılan kahve ikramı sonrasında Ensar Vakfı Ankara Şubesi Başkan yardımcısı Mustafa ULUDAĞ ve vakıf yöneticileriyle yapılan sohbette Sayın BAN,üniversite olarak yaptıkları uçak projesinden bahsetti. Sayın BAN, Ensar Vakfı Ankara Şubesi çalışmaları ile ilgili tebriklerini iletti."


ENSAR VAKFINDAKİ O AÇIKLAMA İÇİN TIKLAYIN...





karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "O skandal rektör de Ensar Vakfı hayranı çıktı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete