‘Emniyet müdürü’sorusuna yanıt yok!

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Numan Kurtulmuş’un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

*Bu demokrasimize ve birliğimize yapılmış bir saldırıdır. Ne yaparsa yapsınlar teröre karşı uyanık olacağız. İnandığımız değerlere daha sıkı sarılacağız. Demokratik siyaseti asla bırakmayacağız. Onun için açıklıkla şunu ifade etmek istiyorum, herkesi bu menfur saldırı karşısında herkes sesinin yettiği kadar yükseltmeli. Dün akşamdan bu yana Cumhurbaşkanı ve Başbakanı arayıp yanımızda olup bize desteğini sağlayan dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Bütün siyasi partilerin Meclis’te bir araya gelip ortak bir deklerasyon yayınlayım ortak bir perspektif oluşturması gerektiğini düşünüyorum. Dün akşam ki saldırılar sonucu 37 kişi hayatını kaybetti. Bir kişinin canlı bomba olduğu kesindir. Bu çerçevede bir kadının canlı bomba olduğu, 2. bir erkek şahsın ise kimliği henüz tespit edilememiştir.

Birileri Türkiye’nin idealinden sapmasını arzu ediyor. Bunun için terörü araç olarak kullanıyorlar. Zaman zaman örgütlerin, hedeflerin isimleri değişiyor fakat amaç aynı. Kardeşliğimizi kıyamete kadar sürdüreceğiz. Ateş düşmüş olan her bir ocaktaki acıyı sözlerimizle, dualarımızla hafifleteceğiz. Bütün milletimizin başı sağ olsun.

SORU-CEVAP

(BAŞKENT’E ÖZEL GÜVENLİK ANLAYIŞI) Saldırının oluş şekli geçen seferkinden biraz daha farklı. Burada çok sayıda istihbarat alındığını ve bugün bile çok sayıda patlayıcı ele geçirildiğini paylaşmak isterim. İstihbarat faaliyetleri sürüyor. Ankara’ya yönelik, hassas binaların, kurumların ve kişilerin korunması için önlemler alınıyor. Hassas yerler üzerinden güvenlik değerlendirmeleri yapılıyor.

(PKK’DAN BAŞKA TERÖR ÖRGÜTLERİ Mİ VAR?) Çok sayıda insan gözaltına alındı. 10 kişi gözaltında, 10 kişi de aranıyor. Canlı bomba olduğu kesinleşen kadının bağlantılarına ulaşıldı. Bunun çok örneğini gördük, terör örgütleri tek başına bu eylemleri yapmıyorlar. Bu saldırıyla ilgili de bağlantılar ortaya çıkarılacak. Örgütler taşeronlar kullanabiliyorlar

(ANKARA’DA EMNİYET MÜDÜRÜ ATAMASI) Herhangi bir yere Emniyet Müdürü’nün atanması ilgili bakanlarla ilgilidir. Vekaleten görevi yürüten kişi asaleten yürütüyor gibidir. Vekil bürokraside asil gibidir.

    :

    :

    :

    :

    "‘Emniyet müdürü’sorusuna yanıt yok!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete