KPSS lisans başvuruları başlıyor

2016 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans başvuruları yarın başlayacak.
Sınav lisans düzeyinde 22 Mayıs ve 29 Mayıs tarihlerinde, sabah ve öğleden sonra uygulanacak. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak 24 Temmuz’da yapılacak. Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise, 6 Kasım’da yapılacak.

Lisans düzeyinde 22 Mayıs ve 29 Mayıs’ta, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) için alana bağlı olarak 24 Temmuz’da, Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) için ise, 6 Kasım’da gerçekleştirilecek KPSS için başvurular, 17-31 Mart tarihleri arasında yapılacaktır.

Adayların tümü, 22 Mayıs’taki sabah oturumuna girmek zorunda. Adaylar diğer oturumlardan hangilerine gireceklerine kendileri karar verecekler.

Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın iki yıl geçerlik süresi içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmayacak.

Bir lisans programından 31 Mart 2016 tarihi itibarıyla mezun olmamış olmak koşuluyla; önlisans ve ortaöğretim mezunları ile bu kurumlardan mezun olabilecek durumda olanlar 22-23 Ekim tarihlerinde yapılacak olan sınava girecekler. Bir lisans programından 31 Mart 2016 tarihi ve öncesinde mezun olanlar, KPSS’ye lisans düzeyinden girmek zorunda. Bir lisans programından 31 Mart 2016 tarihinden sonra mezun olacaklar ise mezuniyet durumlarını göz önünde bulundurarak, KPSS’ye lisans düzeyinden veya ortaöğretim/ön lisans düzeyinden girebilecekler.

-ÖABT SINAV ALANLARINA OKULÖNCESİ ÖĞRETMENLİĞİ ALANI DA EKLENDİ-

Sınavın sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen kadrolarına yapılacak atamalarda da kullanılacak. Öğretmen kadroları için bu sınava başvuran adaylar, sınavın Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri oturumlarına ve alanlarına bağlı olarak 24 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine (ÖABT) katılacak. 2016 yılında ÖSYM tarafından yapılacak ÖABT sınav alanlarına Okulöncesi Öğretmenliği alanı da eklendi.

Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin “http://www.osym.gov.tr “ internet adresinden ulaşacaklar.

Kaynak: ANKA

    :

    :

    :

    :

    "KPSS lisans başvuruları başlıyor" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete