close

Savcı, serbest bırakılan İngiliz akademisyen Stephenson'ın sınır dışı edilmesini istedi!

Newroz bildirisi nedeniyle gözaltına alınan İngiliz akademisyen Stephenson serbest bırakıldı
Güneydoğu'daki çatışma ortamının sona erdirilmesi talebiyle "Bu suça ortak olmayacağız" başlıklı bildiriye imza attıkları için üniversiteden atılan ve dün tutuklanan üç akademisyene destek için gittiği adliyede çantasındaki HDP'nin Newroz davetiyesi nedeniyle gözaltına alınan İngiliz akademisyen Chris Stephensonserbest bırakıldı.

Stephenson'ın avukatı, savcının deport (sınır dışı edilme) talebi ile valiliğe yazı yazacağını belirtti. İngiliz akademisyenin avukatı, soruşturmanın devam edeip etmeyeceğine dair henüz kesin bir bilgi olmadığını ifade etti. 

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ'NDE...

Meslektaşları, tutuklanan üç akademisyen ve gözaltına alınan Bilgi Üniversitesi'nin öğretim üyesi Stephenson için sabah saatlerinden itibaren destek için İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne gelmişti.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Esra Mungan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Kıvanç Ersoy ve Nişantaşı Üniversitesi öğretim üyesi Muzaffer Kaya dün TCK'nın 7/2 maddesinde yer alan "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan tutuklanmıştı.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Savcı, serbest bırakılan İngiliz akademisyen Stephenson'ın sınır dışı edilmesini istedi!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete