close

Dündar ve Gül'den mektup var

Çok sayıda gazetecinin buluştuğu Cumhuriyet Gazetesi önünde Can Dündar ve Erdem Gül'ün mektupları okundu.
Gazeteciler, "MİT TIR'ları" haberi nedeniyle tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül için, Şişli'de buluştu.

Gazeteciler, Mecidiyeköy'deki AVM önünden, Cumhuriyet gazetesinin Şişli'deki merkez binasına yürüdü. "Özgür basın susturulamaz", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atan gazeteciler, öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'yi de unutmadı.

Kadri Gürsel: Can Dündar ve Erdem Gül derhal serbest bırakılmalıdır"

Can Dündar ve Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tutuklamasını protesto etmek için gazete binası önünde Gazetecilere Özgürlük Platformu adına Kadri Gürsel ve Uluslararsı Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Genel Sekreteri Christophe Deloire açıklama yaptı. Gazetecilere Özgürlük Platformuadına söz alan Kadri Gürsel,"Can Dündar ve Erdem Gül'ün özgürlüklerini ve mesleklerini icraa etme imkanına kavuşmaları için haklı meşru ve onurlu mücadelemizi yükselterek devam ettireceğiz.Burada Cumhuriyet gazetesinin önünde gazeteciliğe yapılan bu son saldırının siyasi sorumlularına Can Dündar ve Erdem Gül'ü biran evvel serbest bırakarak Türkiye'ye daha fazla zarar vermekten vazgeçmeye çağırıyoruz. Can Dündar ve Erdem Gül derhal serbest bırakılmalıdır." dedi. (RSF) Genel Sekreteri Christophe Deloire ise bugün Brüksel'de gerçekleşen Türkiye Avrupa Birliği zirvesinde Avrupa Birliği yetkililerini medya özgürlüğü için etkin tavır almaya çağırdı.

MEKTUPLARI OKUNDU

Cumhuriyet Gazetesi önünde daha sonra Can Dündar ve Erdem Gül'ün mektupları okundu. Can Dündar ve Erdem Gül'ün meslektaşlarına mektupları şöyle:



Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Dündar ve Gül'den mektup var" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete