Bilal Erdoğan’a İtalya’da kara para soruşturması!

Bilal Erdoğan’ın İtalya’ya yüklü miktarda para transfer ettiği iddia edilerek bu paranın soruşturulması istendi.
İtalya’nın yüksek tirajlı gazelerinden Corriere della Sera’da çıkan habere göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın “İtalya’ya yüklü miktarda para transfer ettiği ve bu paranın soruşturulması için bir yatırımcının avukatı arcılığıyla Bologna savcılığına dilekçe verdiği” bildirildi. Dilekçe ile başvuran yatırımcının AKP karşıtı olduğu ve ismi açıklanmayan bir Avrupa ülkesinde siyasi sığınmacı sıfatıyla yaşadığı öğrenildi.

Floransa barosuna kayıtlı avukat Massimiliano Annetta’nın Bologna savcılığına ilettiği dilekçede Bilal Erdoğan’ın kara para akladığı iddiasıyla İtalya’ya getirdiği paranın soruşturulması talep edildi.

DOKTORA İÇİN GİTMİŞTİ

Geçtiğimiz ekim ayında Bilal Erdoğan’ın eşi ve çocuklarıyla birlikte Emilia bölgesindeki Bologna’ya taşındığı ortaya çıkmıştı. Türkiye’de çokca tartışılan taşınmanın Bilal Erdoğan’ın akademik kariyeriyle ilgili olduğu, Bologna John Hopkins üniversitesi’nde yarım kalan doktorası için gerçekleştiği bildirilmişti.

KORUMALARIN SİLAHI DA SORUŞTURMA KONUSU OLDU

İtalyanca ve İngilizce olarak sunulan dava dilekçesinde ayrıca Bilal Erdoğan’ın  Bologna’ya silahlı korumalarıyla giriş yaptığı, bu koşullarda İtalyan yetkililerin ülkeye giriş izni tanımayacağı, korumalara  Türk diplomatik pasaportu verildiği iddialarının da araştırılması istendi.

Kaynak: Sözcü Gazetesi

    :

    :

    :

    :

    "Bilal Erdoğan’a İtalya’da kara para soruşturması!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete