close

Bakan Fikri Işık: Rusya kendi ayağına sıktı

Bakan Fikri Işık, Rusya'nın yayınladığı Türkiye'nin IŞİD'le petrol ticareti görüntülerine dair, "Rusya kendi ayağına sıktı" yorumu yaptı.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Rusya krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Işık, "Rusya'nın özellikle gerilimi azaltmamaya yönelik bir tavrı var. Fakat her geçen gün bu krizin soğuması gerekiyor. Biz bu krizin bir an önce aşılmasını ve soğumasını istiyoruz" dedi.

Bakan Işık, Rusya'nın yayınladığı Türkiye'nin IŞİD'le petrol ticareti görüntülerine ilişkin şu açıklamayı yaptı: 

"Rusya'nın bu kampanyasının, Rusya iç politikasına yönelik adımlar olarak değerlendiriyoruz. Uluslararası camia Rusya'nın bu şekildeki açıklamalarını hiçbir şekilde ciddiye almıyor. Hatta önceki günlerde ortaya çıkan bazı belgeler DAEŞ petrolünün Rus iş adamları aracılığıyla sisteme sokulduğunu ve dünya piyasalarına Rus iş adamları tarafından sevk edildiğini, DAEŞ’in en büyük müşterisinin de Esad rejimi olduğunu belgeleriyle ortaya koydular. Aslında Rusya bu hamlesiyle kendi ayağına kurşun sıkmış oldu. Uluslararası camiada Türkiye'yi zor durumda bırakayım derken, bu kirli ilişkilerin ortaya çıkmasına sebep oldu." 

    :

    :

    :

    :

    "Bakan Fikri Işık: Rusya kendi ayağına sıktı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete