Mardin Valiliği: 1 polis şehit, 2 polis yaralı

PKK'nın açtığı hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak için operasyon yapan güvenlik güçlerine teröristler ateş açıldı.
Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'nın açtığı hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmak için operasyon yapan güvenlik güçlerine teröristler ateş açtı, Özel Harekat polisi 38 yaşındaki Mesut Demirkan şehit oldu.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı süren Fırat Mahallesi'nde hendekleri kapatmak ve barikatları kaldırmaya çalışan polis ekiplerine bugün öğleden sonra PKK'lı teröristler tarafından otomatik silahlarla ateş açıldı. Açılan ilk ateşte biri ağır 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polisler Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polis memurlarından durumu ağır olan, Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Çorum nüfusuna kayıtlı Mesut Demirkan, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit oldu. Yaralı diğer polis memuru Nusaybin'de yapılan ilk müdahalesinin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Polis, saldırıyı düzenleyen teröristleri etkisiz hale getirmek için Fırat Mahallesi'nde geniş çaplı operasyon başlatırken bölgede çatışmaların aralıklarla devam ettiği belirtildi.

VALİLİK: NUSAYBİN'DE 1 POLİS ŞEHİT

Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi'nde PKK'lıların düzenlediği silahlı saldırıda 1 polisin şehit olduğunu 2 polisin de yaralandığını açıkladı. Yaralı polislerin hayati tehlikesi bulunmadığı belirtilen ve bir polis memurunun Ankara GATA'ya sevk edildiği ifade edilen açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Nusaybin ilçemizde 08.12.2015 günü saat 14.30 sıralarında Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucunda 3 polis memurumuz yaralanmıştır. Yaralı polis memurlarımız süratle Nusaybin Devlet Hastanesi'ne intikal ettirilmiştir. Nusaybin Devlet Hastanesinde tedavileri süren polis memurlarımızdan biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralı polis memurlarımızdan birinin tedavisi halen Mardin Devlet Hastanesi’nde devam etmektedir. Diğer yaralı polis memurumuzun tedavisi için Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne sevki yapılmıştır. Hayati tehlikesi bulunmayan polis memurlarımızın tedavileri halen devam etmektedir. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Emniyet Teşkilatı mensuplarımıza ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan polis memurlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Mardin Valiliği: 1 polis şehit, 2 polis yaralı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete