close

Devrimci-Yol önderi Nasuh Mitap hayatını kaybetti.

1,5 yıldır kanser tedavisi gören Devrimci Yol’un önderlerinden Nasuh Mitap yaşamını yitirdi.
Dev-Genç’ten THKP/C’ye, Devrimci Gençlik’ten Devrimci Yol’a önemli görevler ifa eden Nasuh Mitap, “Evet ben Devrimciyim, halkıma ve bütün insanlara sömürüsüz, baskısız, özgürlük, bolluk ve mutluluk dolu bir gelecek sağlamak için mücadele etmeyi insanlığın ulaşabileceği en yüce ideal ve dava olarak görüyorum” demişti.


DEVRİMCİ-YOL HAREKATININ TEMELLERİNİ ATTI


Nasuh Mitap 1960’ların sonunda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne girdi ve kısa bir süre içerisinde Dev-Genç ile birlikte devrimci mücadele saflarına katıldı. Fakülte içerisinde Hüseyin Cevahir ile yakın bir ilişki kurduktan sonra, THKP/C içerisinde yer aldı.

Daha sonra THKP/C kadrolarından ayrılan Mitap Devrimci Gençlik dergisi üzerinden Devrimci Yol harekatının temelini oluşturdu. Mitap, Devrimci Yol’un bir siyasal harekete dönüşebilme süreçlerinde önemli rol aldı.

12 Eylül askeri darbesi, Devrimci Yol Ana Davası’nda idam istemiyle yargılanan Mitap, 11 yıl hapishanede kaldı.

Nasuh Mitap’ın için ilk olarak 5 Kasım Çarşamba saat 11.00’de İstanbul’da Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi önünde tören düzenlenecek. Ardından Mitap’ın cenazesi 6 Kasım Perşembe günü Kırklareli’nde defnedilecek.



    :

    :

    :

    :

    "Devrimci-Yol önderi Nasuh Mitap hayatını kaybetti." hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete